Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Macro-pont a Barcelona: dos dies de festa a l’escola
  • CA

A les agendes escolars dels nostres fills hi ha dies de festa assenyalats. Els festius del calendari de Catalunya, els festius locals de Barcelona i… també dos dies de lliure disposició que proposa el Consell Municipal Educatiu. Un d’ells ja l’hem superat, el 28 de febrer, però potser alguns de vosaltres no teniu present i tindreu un ensurt quan a l’escola us ho recordin. I és que aquest divendres, 3 de juny, és el segon dia escollit i per tant no hi haurà escoles.

Un pont de 4 dies a les escoles

I si el dia 3 de juny és lliure disposició, el dia 6 és la segona Pàsqua, i enguany és festiu a tot Catalunya. Fins ara havia estat una festivitat d’elecció municipal, que Barcelona sempre triava. Per tant, venen 4 dies de festa a les escoles -no a la feina, perquè divendres dia 3 cal treballar si no és que podeu agafar festa-, així que si no ho teníeu previst ja podeu córrer a buscar cangurs si heu de treballar, o planificar activitats per passar els quetre dies en família si teniu la sort de fer festa.

Un home amb una bossa del Corte Inglés a Plaça Catalunya el primer diumenge d'obertura de comerços grans a Barcelona / Natàlia Segura (ACN)
Un home amb una bossa del Corte Inglés a Plaça Catalunya el primer diumenge d’obertura de comerços grans a Barcelona / Natàlia Segura (ACN)

Encara més festius a la vista

I a partir d’aquí, sumeu els festius del calendari laboral 2022, que deixa 14 dies de festa a casa nostra. Hi ha vuit dies festius fixats per l’estat espanyol, quatre més programats per la Generalitat de Catalunya i un últim parell de dies planificats per l’Ajuntament de Barcelona, amb motiu de la Mercè. Aquestes festes ens permetran gaudir d’un pont de fins a quatre dies i de cinc caps de setmana llargs, de tres dies cadascun. 

I dilluns, 6, botigues obertes

Però a més, dilluns 6 és un dels dies en què el calendari comercial de Catalunya permet la lliure obertura. La Generalitat ha autoritzat vuit festius d’obertura comercial a Catalunya el 2022, i un d’ells és aquest dilluns 6. A Barcelona ja vindrem d’un diumenge comercial –la nova normativa permet obrir tots els diumenges entre el 15 de maig i el 15 de setembre en zones considerades turístiques, passant de 15 diumenges comercials a 27-, i l’endemà, tot i ser festiu, ho trobarem tot obert. A Barcelona i a la resta del país, els centres comercials obriran i les botigues que ho vulguin fer també.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa