Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desencallada la nova vida de l’última cabina l’última cabina telefònica de Barcelona

La cabina telefònica 8595-A, l’última que queda a Barcelona amb sostres, portes i recobriment de vidre, ha passat a mans de l’Ajuntament de Barcelona, que té previst reconvertir-la en un punt d’intercanvi de llibres al barri de Sant Genís dels Agudells. Telefónica ha signat un acord amb el consistori per traspassar-li la titularitat de la cabina, situada fins ara al carrer Lledoner número 2.

L’Ajuntament volia conservar la cabina pel “seu caràcter simbòlic, històric i paisatgístic”, ja que és l’última de les seves característiques que queda a la ciutat i és un “element de memòria col·lectiva de Barcelona”. Tot i això, la companyia telefònica encara té més de 500 cabines, més petites o en pitjor estat de conservació, repartides per tota la ciutat.

Trasllat i rehabilitació

El pròxim dilluns, els tècnics d’Horta-Guinardó retiraran la cabina del carrer Lledoner per traslladar-la a un dipòsit municipal, on serà rehabilitada per l’Institut Municipal de Paisatge Urbà i posteriorment serà instal·lada a la plaça Meguidó, al mateix barri de Sant Genís dels Agudells, per ser un punt d’intercanvi de llibres, tal com es va decidir en una consulta veïnal el 2017.

El concurs d’idees –que va sorgir arran de la iniciativa d’Anna Farré, antiga professora d’institut i veïna de l’Eixample que va iniciar una campanya per a preservar-la– va rebre fins a 93 propostes, entre les quals hi havia que la cabina “oferís una línia directa amb el telèfon del civisme o amb el 112, per a què es convertís en un punt Wifi o per a què continués essent una cabina”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa