Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Localitzades a Barcelona dues escultures robades de parcs i jardins de Roma
  • CA

La Policia Nacional espanyola ha recuperat dues peces escultòriques robades de parcs públics i jardins privats de Roma que estaven a Barcelona i una tercera localitzada Madrid. Les escultures s’han recuperat després de dur a terme 6 registres domiciliaris a Barcelona i Alacant, així com dos registres a antiquaris de la capital catalana.

Les dues obres comissades a Barcelona són un bust romà del segle II-III dC procedent del Jardí Botànic de Roma i una estàtua de ‘Diana Caçadora’ de marbre i del segle XVIII robada de la Villa Borghese de Roma. La primera està valorada en 45.000 euros, es va recuperar d’una botiga d’antiguitats i representava en marbre blanc a l’emperador Septimi Sever. La peça trobada a Madrid era una escultura femenina de marbre blanc del segle II dC, valorada en 200.000 euros i procedent d’uns jardins privats de Roma.

Estàtua de 'Diana caçadora' recuperada per la Policia Nacional i la policia italiana / ACN - CNP

foto 3486864

Les tres obres han estat traslladades per carretera i vaixell fins a Itàlia i ara es troben en un jutjat romà. La Policia Nacional ha comptat amb la col·laboració de la policia italiana en aquesta operació, que porta el nom de ‘Tribuzio’ i va començar a finals de febrer. La investigació es va iniciar arran dels indicis de l’existència d’una organització dedicada a l’espoli de jaciments arqueològics i el robatori d’estàtues de Roma. Aquestes escultures es comercialitzaven entre diversos antiquaris i botigues especialitzades. Segons els dos cossos, els compradors eren “plenament conscients de l’origen il·lícit”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa