Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Llocs a prop de Barcelona on pot nevar els primers dies d’abril
  • CA

Acabarem la setmana amb una baixada notable de les temperatures a arreu del país, com a conseqüència de l’arribada d’una massa d’aire àrtica marítima, que ens arrossegarà a registres de temperatura plenament hivernals. Ens haurem d’abrigar, i molt, des de divendres i durant el cap de setmana. Però a més, en alguns indrets es podria veure neu més enllà del pirineu. La predicció indica que hi podria haver alguns ruixats de neu aïllats a cotes força baixes a punts del nord-est. Però on? D’entrada, els ruixats s’aniran traslladant cap al sud-est i podran arribar a Barcelona ciutat a partir de divendres.

La cota de neu anirà baixant especialment divendres, de manera que és molt probable que la part alta del Montseny quedi emblanquinada. Les comarques del Maresme, la Selva, el Vallès Oriental, el Gironès i el Baix Empordà veuran neu per sobre dels 500 o 600 metres, i en moments de precipitació més intensa, la neu podria fer acte de presència en cotes encara més baixes. I si no, hi haurà calamarsa i neu granulada segur. La predicció també apunta que es podria veure nevar als cims del Corredor i del Montnegre o al cim de les Gavarres

8 de març de 2010, l’última gran nevada a Barcelona ciutat

Aquell dia es van registrar congestes de neu superiors als 50 cm en lloc arrecerats del vent, i l’aspecte de la carretera de Vallvidrera al Tibidabo, que semblava d’alta muntanya. La nevada va deixar entre 2 cm i 20 cm a la ciutat durant un dilluns laborable que va acabar amb un gran caos. Va ser la nevada més important d’aquest segle i també la darrera vegada que la neu va agafar al centre de la ciutat. Aquell dia, la ciutat es va paralitzar per complet i la mobilitat va acabar sent un gran caos durant la sortida de les escoles, que va coincidir amb la intensitat màxima de la nevada. La combinació d’una pertorbació al mediterrani i l’entrada d’aire molt fred a les capes altes de l’atmosfera provinent del nord d’Europa, van originar un còctel que va provocar que la neu arribés fins a nivell del mar.

Nevada a Barcelona del 8 de març de 2010 OBSERVATORI FABRA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa