Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Lliures de masclismes”, la nova campanya contra les violències sexuals
  • CA

La campanya “Lliures de masclismes” de la Diputació de Barcelona donarà suport als ajuntaments per actuar contra les violències sexuals. L’objectiu és avançar cap a unes festes i activitats d’oci lliures d’agressions sexistes. A l’estiu augmenten els actes lúdics i culturals d’afluència massiva i la nova acció comunicativa ajudarà a prevenir, detectar i atendre possibles casos.

“Lliures de masclismes” dóna continuïtat a la precursora “No és no”, que l’any passat va repartir més de 60.000 polseres a 99 municipis de la demarcació de Barcelona. La nova campanya en repartirà 180.000 amb l’eslògan d’enguany. Com a novetat, incorporarà les carpes Punts Lila, que podran sol·licitar les localitats de menys de 20.000 habitants.

Les podran instal·lar en espais d’oci com festivals, festes majors o activitats populars per a informar, sensibilitzar i prevenir les actituds masclistes i comportaments sexistes. La cessió del material inclou, a més, una formació especialitzada per a les persones que gestionin el Punt Lila. A través del web de la institució provincial, cada municipi es pot descarregar i personalitzar el cartell de la campanya. 

Suport per a elaborar protocols d’actuació

Des de fa dos anys la Diputació de Barcelona té oberta una línia d’ajudes econòmiques i tècniques per donar suport als municipis en l’elaboració de protocols d’actuació davant l’assetjament sexual en espais públics d’oci. Serveixen per revisar les programacions d’activitats i dissenyar-les de bon inici amb perspectiva de gènere, incorporant els passos a seguir en cas de produir-se casos de violència sexual.

Una guia gratuïta acompanya als tècnics municipals en el procés de redacció dels protocols. Es pot descarregar a través del web de la Llibreria de la Diputació de Barcelona i explica detalladament com preveure una resposta coordinada a aquestes situacions, a través d’eines teòriques i pràctiques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa