Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Creen un mapa amb la llista dels lavabos públics a Barcelona que l’Ajuntament evita difondre

El debat sobre la manca de referències per anar al lavabo a Barcelona, en època de restriccions i comerços tancats per la pandèmia, va portar l’Ajuntament de Barcelona a dubtar sobre quina postura havia d’agafar. Primer es van comprometre a difondre una llista dels lavabos públics en la comissió d’Urbanisme del passat novembre. Després, però, van descartar-ho “per evitar cues i per prevenció”, van expressar fonts del govern municipal a betevé. Dos mesos i mig després, però, el tema ha resorgit quan uns veïns s’han organitzat per crear un mapa digital amb aquesta informació. Es tracta del primer mapa que sobreimpressiona tots els banys públics de Barcelona.

Els creadors d’aquest mapa van haver d’aconseguir les ubicacions exactes dels lavabos d’accés públic mitjançant una petició al portal de transparència de l’Ajuntament. Després de reclamar la informació, se’ls va fer arribar un enllaç amb una llista de 155 banys de titularitat pública. Són adreces que barregen els lavabos presents a equipaments d’accés públic i les cabines instal·lades al carrer.

Els implicats en la creació del mapa per facilitar la localització de banys públics van tirar endavant la iniciativa després que els últims mesos diversos veïns i col·lectius expresessin els incovenients de no saber on anar en moments d’urgència fisiològica. De fet, en algun cas fins i tot es van exposar a les xarxes situacions en què, per la manca d’espais oberts, la Guàrdia Urbana havia sancionat els vianants que havien decidit orinar al carrer.

Ara, tot i les reticències municipals, serà una mica més fàcil localitzar un lavabo públic a la ciutat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan Bosch Miró a febrer 02, 2021 | 09:16
    Joan Bosch Miró febrer 02, 2021 | 09:16
    ¿També volien pacificar els urinaris? Amb aquest govern Barcelona no és ciudad para viejos. Facilitats per bicis, patinets, etc. No governen per tothom i es queixen de la Generalitat.
  2. Icona del comentari de: anomimo a febrer 03, 2021 | 01:43
    anomimo febrer 03, 2021 | 01:43
    pues pueden venir a la Barceloneta y entre dos contenedores de basura hacer lo que tengan que hacer, ya no viene de uno mas.

Nou comentari

Comparteix