Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Llibertat provisional per als 4 mossos detinguts
  • CA

El jutjat d’instrucció 1 de Rubí ha decretat llibertat provisional per als quatre agents dels Mossos d’Esquadra detinguts aquest dijous per robatori amb força, suborn i descobriment i revelació de secrets.

Els quatre investigats hauran d’estar a disposició del jutjat sempre que siguin requerits. Per a un d’ells, l’agent que estava en excedència, el jutge ha acordat la llibertat sota fiança de 85.000 euros i li prohibeix sortir del territori. Tres dels detinguts s’han acollit al dret de no declarar mentre que l’altre, per al qual s’ha dictat la llibertat sota fiança, ha contestat només les preguntes de la seva lletrada. A més de les declaracions dels detinguts, també s’ha pres declaració a la víctima principal i a quatre testimonis.

La Divisió d’Assumptes Interns (DAI) dels Mossos d’Esquadra va  detenir aquest divendres quatre agents de la policia catalana, segons va avançar la Vanguardia i van confirmar al TOT Barcelona fonts del cos. Els agents estan acusats de suborn, revelació de secrets i robatoris amb força. També se’ls acusa de realització arbitrària del propi dret, un concepte que té a veure amb actuar per lliure i fora de les vies legals, tot i tenir raó. En aquest cas, això podria estar vinculat amb el cobrament d’un deute, utilitzant la intimidació. Els quatre policies estan a la comissari dels Mossos de les Corts després d’haver passat la nit al calabós.

A la tarda, el cos català va fer dues detencions més. Tanmateix, no es tracta d’agents de la policia, sinó de treballadors de l’empresa investigada. Alhora, s’ha informat de la suspensió dels tres agents en actiu i de l’obertura d’un expedient disciplinari que també afectaria el policia en excedència.

Les detencions es van produir aquest dijous a Barcelona, Santa Perpètua de la Mogoda i Montcada i Reixac. Els agents de la DAI també van fer una entrada i un registre policial a una empresa de la capital catalana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa