Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Lleugera caiguda dels contagis a Barcelona
  • CA

Per primera vegada en gairebé dos mesos, Barcelona ha registrat menys casos que la setmana anterior. Segons les dades de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), la setmana passada es van registrar 5.170 casos de Covid-19, uns 300 menys que a l’anterior. Malgrat aquesta lleugera caiguda en el nombre de positius, la pandèmia encara està en xifres semblants a les del pic de la segona onada que es va produir a finals d’octubre.

L’Eixample, amb 801 positius en una setmana, i Sant Martí, amb 665, són els dos districtes que més casos tenen, seguits de Nou Barris (625), Sants-Montjuïc (597) i Horta-Guinardó (500). Entre els districtes amb menys positius destaquen les Corts (244) i Ciutat Vella (258). El nombre de positiu s’ha mantingut més o menys estable en tots els districtes de la ciutat, amb lleugeres pujades i baixades respecte a la setmana anterior.

Pel que fa a les dades epidemiològiques, el risc de rebrot ha baixat fins als 658 punts –un centenar menys que fa una setmana– i la velocitat de propagació (Rt) s’ha situat en 1,02, encara per sobre del 0,9 que es marca Salut com a xifra acceptable, però a punt de baixar de l’1, el que suposaria que la tercera onada començaria a remetre. Tot i això, a finals de la setmana passada encara hi havia 532 persones ingressades als hospitals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa