Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detingudes 3 bandes de lladres que robaven al mateix aparcament públic de Gràcia
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han detingut 9 persones de tres grups diferents per cometre robatoris en vehicles estacionats en un mateix aparcament públic de la Vila de Gràcia. Els han arrestat en tres operatius paral·lels durant aquesta passada setmana. La policia sospita que es tracta de grups organitzats que canvien de ciutat sovint i lloguen cotxes –que no arriben mai a retornar– per accedir als pàrquings i cometre els fets. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Els Mossos van començar a investigar aquest aparcament a principis d’estiu, en rebre diverses denúncies de víctimes d’aquest tipus de robatoris. En tots els casos els lladres havien trencat els vidres dels vehicles i n’havien sostret objectes de valor que hi havia a l’interior. Un equip d’agents de diverses àrees de la comissaria de Gràcia ha identificat i localitzat als autors en tres operatius diferents, que han culminat en les detencions a la ciutat i també a Blanes, Tarragona i l’Hospitalet de Llobregat. 

La principal intervenció va ser la detenció in fraganti 5 persones aquest dimecres. Quatre homes i una dona “acabaven de realitzar un robatori a l’interior d’un aparcament i havien sostret diversos objectes, com ara dues tablets, dos portàtils i un rellotge d’alta gamma”, expliquen aquest dissabte els Mossos en un comunicat. Van detectar-los a partir de la presència d’un vehicle sospitós, que els va portar a tancar tots els accessos de l’aparcament i vigilar en temps real les càmeres de seguretat per identificar als sospitosos. 

Persecució dins del pàrquing

Tres dels cinc detinguts van pujar al cotxe i van intentar fugir del pàrquing, sense aturar-se i embestint els agents, que van poder esquivar el risc d’atropellament. Tot i les maniobres agressives, no van poder sortir del recinte i van ser arrestats. Els altres dos detinguts van ser detectats per les càmeres de videovigilància, transportant a peu una maleta amb tots els objectes robats i les eines que usen, com una lot i un objecte de ferro punxegut per trencar els vidres dels cotxes.

La hipòtesi policial és que es tracta d’una banda especialitzada, ja que els cinc tenen antecedents per furts i fets similars i acumulen 20 detencions. No obstant, van quedar en llibertat després de passar a disposició judicial.

Uns dies abans, el 27 i 30 de setembre, els Mossos van detenir tres persones més per robar en aquest aparcament gracienc també. Es tracta d’un altre grup, independent dels cinc detinguts de dimecres, que actuava al mateix lloc i amb el mateix modus operandi. En aquest cas van ser arrestats a Tarragona i l’Hospitalet de Llobregat i acumulen 32 detencions per fets similars i per furt. Com els altres cinc, van quedar en llibertat després de passar a disposició judicials. 

A més, dimecres es va efectuar encara una novena detenció, a la ciutat gironina de Blanes, per un robatori amb força a interior de vehicle al mateix pàrquing de Gràcia. Aquest arrestat, que podria tenir còmplices, acumula 39 detencions per fets similars i va quedar en llibertat després de declarar.

Així actuaven

Segons la investigació policial, el modus operandi és accedir junts en un sol cotxe llogat i de seguida dividir-se la inspecció dels vehicles aparcats per trobar objectes de valor. Trenquen els vidres, sostreuen els objectes i ràpidament marxen del recinte en grups separats –uns a peu i altres al cotxe– perquè sigui més difícil interceptar-los. Assalten sobretot aparcaments públics i van de ciutat en ciutat, actuant a diferents punts del territori. Els Mossos no descarten que siguin autors de més robatoris amb força a l’interior de vehicle que s’han produït els darrers dies en altres aparcaments públics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa