Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El litoral de Barcelona recupera biodiversitat gràcies al formigó submergit fa 13 anys

El fons marí del del Parc dels Esculls de Barcelona, que comença a l’Espigó del Bac de Roda i acaba al Port, acull més de 300 espècies. Segons ha explicat aquest dilluns la tinent d’alcaldia de l’Ajuntament Laia Bonet, el projecte d’instal·lació d’uns blocs en forma de piràmide al fons marí l’any 2003 i les tasques del Zoo han permès una millora de la biodiversitat en aquesta zona.

“Avui acull més de 300 espècies d’algues, invertebrats i peixos, fins i tot coralls tous, pop, peixos, algues, esponges… són moltes les espècies que podem anar seguint gràcies a la feina que fa el Zoo”, ha assenyalat Bonet.

Una de les espècies del litoral barceloní | Ajuntament de Barcelona

L’enterrament de 365 blocs de formigó ara fa 16 anys es va fer amb l’objectiu d’ajudar la recuperació de la biodiversitat marina i la qualitat dels fons marins de la ciutat. “Són 365 blocs de formigó dipositats entre 15 i 22 metres de profunditat entre 200 i 300 metres mar endins que han servit per acollir bona part de les espècies que mai ens imaginaríem que tenim tan a la vora”.

 Una de les espècies recuperades gràcies a les estructures de formigó | Ajuntament de Barcelona

Per la seva banda, el Zoo de Barcelona, a través de la seva Fundació, n’ha fet el seguiment durant aquests anys i ha vetllat per millorar la projecció i conservació de l’ecosistema marí del litoral barceloní. “Fa una feina molt important per veure com s’han anat instal·lant en les ranures i superfície dels blocs plàncton que ha donat lloc a aquesta enorme biodiversitat”, ha celebrat Bonet.
 

Un dels peixos del litoral barceloní | Ajuntament de Barcelona

“Som la Barcelona que lluita per la biodiversitat, no només lluitant contra el canvi climàtic sinó també treballant per la pèrdua silenciosa de la biodiversitat”, ha conclòs la tinent d’alcalde.

Una escórpora | Ajuntament de Barcelona

El proper pas, segons informa el consistori, serà la creació del Centre de Conservació de la Biodiversitat Marina per seguir vetllant per la preservació dels organismes marins i conscienciar en la protecció dels hàbitats mediterranis amenaçats.

Una de les espècies que ha recuperat la biodiversitat del litoral | Ajuntament de Barcelona

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa