Li roben el cotxe i perd l’única còpia d’un projecte vital pel Museu de Cera

El responsable del disseny, Marc Udina, ha denunciat la pèrdua de la documentació

El responsable de disseny del vestuari de les figures del renovat Museu de Cera de Barcelona, Marc Udina, ha fet públic aquest divendres que ha estat víctima d’un robatori en què s’ha perdut l’única còpia del projecte. En una entrevista a RAC1, Udina ha explicat que aquesta setmana els lladres van robar el seu vehicle, aparcat en un pàrquing municipal de Barcelona, i que ja ha cursat –no sense dificultats- una denúncia pels fets. En el robatori, ha relatat, els lladres li van robar la bossa que tenia al cotxe, que a més de l’ordinador i altres objectes contenia la carpeta amb tota la documentació per elaborar el vestuari de les noves figures.

Feia tres mesos que Udina ultimava el projecte, i ara treballa contrarellotge per refer-lo. Udina ha explicat que ha recomençat el projecte per por a no recuperar el material malgrat la denúncia. També ha exposat que només existia una còpia perquè és una feina que no podia fer en format digital. Amb tot, el dissenyador confia que aquest contratemps no afecti el calendari previst de reobertura del Museu.

El Museu de la Cera es troba en plena reforma al palauet del passatge de la Banca (al final d les Rambles) que l’acull des de fa dècades. A l’estiu, els nous responsables de l’equipament -l’empresa de gestió cultural ALS- van explicar el projecte de rehabilitació i actualització de l’espai, amb retirada de part de les velles figures i la inclusió de personatges més recents, i que la reobertura estava prevista per aquesta tardor.

Nou comentari