Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Hospital del Mar posa a prova un urinari intel·ligent
  • CA

És un factor de risc de patologies com la malaltia renal crònica, del tracte urinari, càlculs renals o insuficiència cardíaca, però sovint oblidem que hem de veure aigua en la quantitat necessària per mantenir el funcionament correcte del nostre cos. De fet, la deshidratació afecta més de la meitat de la població i en les persones de més de 65 anys pot arribar a més del 70% de forma crònica.

Conscient d’aquest problema, l’Hospital del Mar ha iniciat una prova pilot d’un urinari que mesura i monitoritza els nivells d’hidratació dels pacients de forma no invasiva, a través de l’orina. L”smart urinal’ s’ha instal·lat a l’Hospital de Dia de Geriatria del Centre Fòrum de l’Hospital del Mar, i és fruit d’una col·laboració amb la start-up Kamleon i Aigües de Barcelona.

Com funciona l’aplicació? L’usuari rep el resultat al telèfon mòbil a través d’una aplicació, que l’avisa si necessita beure i hidratar-se. Abans, una plataforma amb sensors ha recollit diverses dades de l’orina i ha generat un algoritme per determinar-ne el nivell d’hidratació.

La directora d’Innovació i Coneixement d’Aigües de Barcelona, Catalina Balseiro, ha indicat que “mitjançant aquest projecte pilot volem contribuir a conscienciar i educar de manera totalment autònoma per fomentar una millor hidratació, i així millorar el benestar i la salut de les persones”. Una voluntat que també referma el director executiu de l’start-up, Jordi Ferré: “És una petita prova de la factibilitat del mètode. L’objectiu principal és avaluar l’experiència de l’usuari en l’ús de les noves tecnologies i l’adherència i l’adaptació al sistema sense la supervisió d’un professional, és a dir, assegurar que el puguin utilitzar sense ajuda”.

I per què s’ha escollit un centre geriàtric per fer la prova? Les persones de més edat la deshidratació dona pocs símptomes i és molt més fàcil patir-la i destaca que, amb aquest sistema, volen que els usuaris siguin conscients que s’estan deshidratant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa