Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’estrena de la vacunació sense cita prèvia: “En mitja hora ja estàvem vacunats, molt ràpid”

La vacunació sense cita prèvia, possible des d’aquest dimarts a la tarda, ha fet que diverses persones s’hagin acostat poc després de les 16 hores a la Fira de Barcelona per rebre la primera dosi del vaccí. La gran majoria dels que es vacunaven a primera hora de la tarda tenien cita, però d’altres hi han acudit sense tenir-ne perquè s’han assabentat que ja no els calia fer el tràmit. Al Lluís i la Camila els ho van dir ahir al mateix recinte, on van venir a última hora del dilluns per si havien sobrat dosis. Al Gustavo l’han avisat aquest matí mentre que la Raquel se n’ha assabentat quan ho ha preguntat en un punt de vacunació d’un centre comercial. “M’han dit que vingués, que posaven vacunes sense cita prèvia”, ha explicat a l’ACN.

La Raquel (18) és d’Andalusia i tenia hora assignada per vacunar-se allà, però no li han pogut posar perquè justament era a Barcelona de vacances. Per això, quan s’ha trobat amb un punt de vacunació en un centre comercial de la ciutat i ha preguntat si podia vacunar-se li han explicat que a partir de la tarda podria fer-ho i l’han enviada a la Fira. A més, un cop vacunada li han donat un certificat de vacunació perquè a Andalusia li posin la segona dosi “sense problema”.

Diferents són els casos del Lluís (33), la Camila (32) i el Gustavo (31), que si fins ara no s’han vacunat ha estat perquè s’han trobat amb problemes administratius per concertar dia i hora. Els dos primers van venir dilluns al vespre a última hora fins al pavelló de la Fira per si hi havia dosis sobrants. Des d’aquí els van informar que dimarts tarda s’obriria la vacunació sense cita prèvia i han vingut més d’hora pensant que hi hauria cua. “A les 15 hores érem aquí”, diu ell. Així que han hagut d’esperar fins a les 16 hores per vacunar-se. “En mitja hora ja estàvem vacunats, molt ràpid”, afirma.

El Lluís estava “als llimbs” arran d’un canvi de domicili que no li permetia demanar cita i va tenir dificultats per comunicar-se amb el 061, ja que quan el van trucar per mirar de resoldre el problema no va poder respondre la trucada i després no podia retornar-la perquè el trucaven des d’un número ocult.

La Camila és de Polònia i afirma en declaracions a l’ACN que no era a la llista de persones que podrien demanar cita per vacunar-se. “No era a la llista de gent que podia vacunar-se, no sé per què, trucava al 061 i no sabien quin era el problema“, afirma. Per això, ja respira més tranquil·la perquè s’havia arribat a plantejar haver de viatjar fins a Polònia per poder vacunar-se i ara sap que no l’hi caldrà.

El Gustavo fa un mes que viu a Barcelona. S’ha mudat a la capital catalana des d’Argentina i des que va fer el trasllat que també s’ha trobat amb obstacles administratius o burocràtics. Un cop ja tenia un CAP assignat l’han trucat per dir-li que es podia vacunar aquest matí, però en acudir a la Fira s’ha trobat que hi havia algun problema amb les dades. Ha estat en trobar-se el problema que li han dit que si venia a la tarda podria fer-ho sense cita.

“Al matí m’han dit que a la tarda farien un experiment de vacunació lliure, una espècie d’experiment suposo per veure com reaccionava el públic, una iniciativa que em sembla molt interessant”, assegura.

Segons han explicat diverses persones a l’ACN, a l’interior del recinte s’han format dues cues diferenciades: una amb cita prèvia i una altra sense. Ara, caldrà esperar uns dies per veure com és de llarga la cua.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa