Les universitats catalanes incrementen un 45% la inversió en eines ‘EdTech’ contra el plagi

La pandèmia pel coronavirus ha forçat aquestes institucions a impulsar la transició als models d'aprenentatge en línia

Les universitats catalanes que utilitzen la gamma de solucions ‘EdTech’ de Turnitin han augmentat la seva inversió en tecnologia educativa més d’un 45% en l’últim any per salvaguardar la integritat acadèmica i combatre males conductes acadèmiques com el plagi. Així ho revelen dades aportades per aquesta companyia especialitzada en tecnologia educativa.

La pandèmia pel coronavirus ha forçat aquestes institucions a impulsar la transició als models d’aprenentatge en línia per poder oferir als estudiants recursos digitals competents que els permetin continuar tenint una educació de qualitat. La clara tendència i popularització de l’ensenyament en línia, a distància i semipresencial s’ha convertit en un altre motiu més perquè els centres hagin adquirit un paper més actiu en la defensa dels principals valors acadèmics.

Com a conseqüència dels canvis urgents i de l’adaptació a nous models educatius, l’accés dels estudiants a eines com les que ofereix Turnitin també s’ha vist incrementat en gairebé un terç des de l’inici de la pandèmia. L’ús d’aquests serveis està dissenyat per garantir l’èxit dels treballs i exàmens que desenvolupen els estudiants durant els seus estudis.

Nova llei universitària

El govern espanyol, a través del Ministeri d’Universitats, també ha pres consciència de la problemàtica i el risc que té permetre aquest tipus de males conductes acadèmiques i ha anunciat que, a través de la nova llei de convivència universitària, perseguirà i sancionarà el plagi, conscient de l’efecte negatiu que aquesta pràctica suposa en la reputació de l’educació superior a Espanya. Aquesta qüestió ha cobrat especial importància a mesura que els decisors i professionals de l’educació tracten d’anticipar-se i abordar eficaçment els possibles casos de plagi que puguin sorgir en l’entorn d’aprenentatge en línia.

Les solucions tecnològiques per a l’educació de Turnitin han estat desenvolupades perquè els educadors, els administradors i els estudiants puguin assegurar el valor de l’autoria original, promovent el pensament crític i destacant la importància de la integritat acadèmica en totes les etapes de el viatge d’aprenentatge. A més, els serveis ‘EdTech’ d’aquesta companyia ajuden els centres a mantenir la seva reputació com a institucions d’excel·lència en l’ensenyament i l’aprenentatge.

Nou comentari