Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les universitats catalanes incrementen un 45% la inversió en eines ‘EdTech’ contra el plagi
  • CA

Les universitats catalanes que utilitzen la gamma de solucions ‘EdTech’ de Turnitin han augmentat la seva inversió en tecnologia educativa més d’un 45% en l’últim any per salvaguardar la integritat acadèmica i combatre males conductes acadèmiques com el plagi. Així ho revelen dades aportades per aquesta companyia especialitzada en tecnologia educativa.

La pandèmia pel coronavirus ha forçat aquestes institucions a impulsar la transició als models d’aprenentatge en línia per poder oferir als estudiants recursos digitals competents que els permetin continuar tenint una educació de qualitat. La clara tendència i popularització de l’ensenyament en línia, a distància i semipresencial s’ha convertit en un altre motiu més perquè els centres hagin adquirit un paper més actiu en la defensa dels principals valors acadèmics.

Com a conseqüència dels canvis urgents i de l’adaptació a nous models educatius, l’accés dels estudiants a eines com les que ofereix Turnitin també s’ha vist incrementat en gairebé un terç des de l’inici de la pandèmia. L’ús d’aquests serveis està dissenyat per garantir l’èxit dels treballs i exàmens que desenvolupen els estudiants durant els seus estudis.

Nova llei universitària

El govern espanyol, a través del Ministeri d’Universitats, també ha pres consciència de la problemàtica i el risc que té permetre aquest tipus de males conductes acadèmiques i ha anunciat que, a través de la nova llei de convivència universitària, perseguirà i sancionarà el plagi, conscient de l’efecte negatiu que aquesta pràctica suposa en la reputació de l’educació superior a Espanya. Aquesta qüestió ha cobrat especial importància a mesura que els decisors i professionals de l’educació tracten d’anticipar-se i abordar eficaçment els possibles casos de plagi que puguin sorgir en l’entorn d’aprenentatge en línia.

Les solucions tecnològiques per a l’educació de Turnitin han estat desenvolupades perquè els educadors, els administradors i els estudiants puguin assegurar el valor de l’autoria original, promovent el pensament crític i destacant la importància de la integritat acadèmica en totes les etapes de el viatge d’aprenentatge. A més, els serveis ‘EdTech’ d’aquesta companyia ajuden els centres a mantenir la seva reputació com a institucions d’excel·lència en l’ensenyament i l’aprenentatge.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa