La vaga dels metges residents als centres de salut catalans ha començat i els carrers de Barcelona en tenen constància. La protesta, que s’estendrà fins al dimecres i denuncia les condicions laborals amb què es tracta els MIR, s’ha deixat veure aquest matí ja al voltant dels centres sanitaris de la ciutat.

Un dels exemples és l’entorn de l’Hospital de la Vall d’Hebron, on el col·lectiu de metges interns residents –juntament amb companys que els donen suport– han tallat la circulació en sentit Besòs de la ronda de Dalt durant un quart d’hora. Eren prop de 200 professionals denunciant “l’explotació” que pateixen.

Protesta dels MIR aquest matí a la ronda de Dalt / Cedida

En la mateixa línia, a l’Hospital del Mar també s’ha pogut veure nombrosos professionals preparats per mobilitzar-se amb missatges directes al Servei Català de la Salut. “El sistema ha fracassat”, clamava una de les pancartes que s’ha compartit a xarxes aquest matí.

També la Marea Blanca de Catalunya ha donat suport a la vaga dels MIR convocada per als propers tres dies i ha convidat la ciutadania a implicar-s’hi. “Entenem que només des de la col·laboració de treballadors i ciutadania units en els objectius i reivindicacions es podran millorar tant les condicions laborals com arribar a un veritable servei de salut públic sense exclusions de cap mena”, han apuntat en una frase recollida per l’ACN.

A més, també s’han concentrat a peu de carrer per reclamar millores per als metges residents.

La mobilització de la Marea Blanca, de fet, ha encaixa també amb la voluntat de la protesta planificada des de la vaga dels MIR, que ha anat a assenyalar la conselleria de Salut a la seu del departament. Centenars de metges han segut a terra i han clamat pels seus drets laborals mentre esperen alguna resposta dels responsables polítics.

Nou comentari

Comparteix