Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les festes il·legals de Cap d’Any, al punt de mira de la Urbana
  • CA

La Guàrdia Urbana de Barcelona desplegarà 251 agents la nit de Cap d’Any per fer complir les restriccions per la Covid-19. És una xifra similar a la d’altres anys, però estaran més pendents d’evitar festes il·legals i que es compleixi el toc de queda. El tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, espera que la ciutadania compleixi la recomanació de no reunir-se més de 10 persones i dues bombolles familiars, i que no vulneri el confinament comarcal ni el toc de queda nocturn a partir de la 1 de la matinada, igual que va mostrar una actitud “exemplar” durant la revetlla de Sant Joan.

A més, també considera que l’intens fred que es preveu farà que no hi hagi gaires concentracions de persones a l’espai públic.Els agents prioritzaran la vigilància i el control dels espais públics amb un reforç del servei en horari nocturn, el dispositiu específic pel control de festes il·legals que inclou la monitorització de les xarxes socials per detectar possibles convocatòries, i evitar el consum compartit de begudes alcohòliques a la via pública, a més de controls de drogues i alcohol als conductors.

També es vigilarà l’ús obligatori de mascareta en la via pública i els espais a l’aire lliure, el consum de tabac i assimilats, les limitacions de concentracions de persones en reunions o trobades en l’àmbit públic, distància física interpersonal de seguretat i els horaris d’obertura al públic de locals.

Sense grans concentracions

Batlle i l’intendent major de la Urbana, Pedro Velázquez, han recordat que no hi pot haver grans concentracions de persones a l’espai públic, incloses platges, parcs, tancats des de les 8 del vespre, i places. També es monitoritzen les xarxes socials per detectar possibles festes il·legals en locals privats. El gruix de l’operatiu policial es farà d’11 de la nit a 1 de la matinada, i especialment la última mitja hora, quan es preveu un augment dels desplaçaments per tornar a casa. Altres anys aquests desplaçaments augmenten a partir de les 3 de la matinada. Per això, Batlle ha demanat a la ciutadania “solidaritat” amb la feina dels cossos d’emergències que treballaran aquesta nit.

La capital catalana acomiadarà el 2020 i donarà la benvinguda al 2021 amb unes campanades que es podran seguir des de tots els districtes i amb un espectacle de focs artificials visible des de la major part de la ciutat. Coincidint amb les dotze campanades que marcaran el final del dia 31 de desembre, es llançaran 12 palmeres brillants a cadascun dels 10 districtes de la ciutat. D’aquesta manera, tots els barcelonins les podran veure des de casa seva, i també a través de la televisió. Aquestes campanades descentralitzades marcaran l’inici d’un gran espectacle de 15 minuts de focs artificials que es llançarà des del Castell de Montjuïc però que serà visible des de la major part de la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa