Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les associacions de veïns exigeixen la creació d’un certificat per als edificis sense amiant
  • CA

La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) proposa la creació d’un certificat per a edificis, solars i llocs de treball que constati que l’espai està lliure d’amiant. La FAVB exigeix que l’Ajuntament prengui “mesures efectives” contra l’efecte de la substància nociva a Barcelona. En dues cartes dirigides al consistori i a la Generalitat la FAVB concreta les peticions i recorda la presència de la fibra tòxica a la capital catalana.

A més, recorda que el certificat existeix a països com Suïssa i França. A la carta destinada a l’Ajuntament demana un pla que “culmini amb la retirada de l’amiant visible i ocult” dels edificis municipals. També planteja la creació d’un registre d’edificis “susceptibles” de contenir amiant visible i ocult. Sobre el control de la presència de la substància nociva a l’ambient, sol·licita l’ús del microscopi electrònic per analitzar les mostres d’aire. “És més precís i ofereix una millor detecció”, precisen, una consideració que comparteixen, per exemple, els treballadors del metro. 

Pel que fa a la contaminació de l’aire, la FAVB destaca la importància de dotar Barcelona de “marcadors creïbles” per mesurar la presència d’amiant als llocs de treball. La federació d’associacions de veïns ha organitzat un cicle en què convida els veïns a participar a xerrades sobre els problemes derivats de l’amiant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa