Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les 10 platges de Barcelona: quina et convé més
  • CA

Barcelona és una ciutat costanera i lligada al seu litoral. És falsa la premissa que diu que abans de la reforma del 1992, la ciutat vivia d’esquena a la mar. La relació de Barcelona amb el mar és íntima i l’ha definit i modelat com a ciutat de comerciants i amb connexions internacionals. La costa i les platges han estat i són un punt de trobada per al lleure, l’esport i la cultura. La capital catalana compta amb deu platges que ofereixen de tot i per a tots els gustos.

Sant Sebastià, resistència del nudisme

La platja de Sant Sebastià va des de la bocana del port fins a la plaça del Mar recorrent 660 metres. És una de les més antigues i amb més tradició de la ciutat, juntament amb la de la Barceloneta.

Aquest tros de costa és un punt de resistència del nudisme. Si bé moltes de les persones que la visiten no ho saben i duen tèxtil, no s’haurien de sorprendre si veuen persones practicant el naturisme.

Sant Miquel, amb bandera de qualitat

Situada entre les platges de Sant Sebastià i la Barceloneta, la platja de Sant Miquel deu el seu nom a l’església de Sant Miquel del Port, construïda l’any 1755. Amb una llargada d’uns 420 metres, està a tocar de la plaça del Mar i és un dels punts més concorreguts del litoral barceloní. Aquesta és una de les platges més accessibles de la ciutat i per això les persones que tenen qualque discapacitat aquí ho tenen especialment bé amb accessos i lavabos adaptats, passeres de fusta fins a l’aigua i dutxes adaptades amb cadires.

A la platja de Sant Miquel hi oneja la bandera Ecoplayas com a reconeixement a la seva qualitat i serveis.

Barceloneta, per als esportistes


La platja de la Barceloneta està compresa entre l’espigó del Gas, que també es coneix amb el nom d’espigó de Ginebra, i l’abans esmentada platja de Sant Miquel. Compta amb una llargada de 422 metres.

Aquesta és la platja preferida de turistes estrangers, però també hi ha l’Espai de Mar, un equipament destinat a facilitar l’accés a la platja i al medi marí, mitjançant el foment de la pràctica inclusiva de l’esport i del lleure. Aquest espai ofereix cursos de surf, paddle surf, surf box, lloguer de materials i altres activitats. És una platja ideal per a tot aquell qui vulgui més que només remullar-se els peus.

Somorrostro, gaudir en família i amb memòria


Amb aproximadament 522 metres de llargada, la platja del Somorrostro està situada entre l’espigó del Gas i el moll de Marina i està plena d’història, ja que abans de les olimpíades aquest tram de litoral i la Nova Icària i el Bogatell acollien un barri on van viure 15.000 persones.

Però a més als porxos de la platja del Somorrostro, davant de l’Hospital del Mar, hi ha el Centre de la Platja. Aquest és un equipament d’educació ambiental dedicat al foment del litoral de la ciutat. L’espai ofereix, de març a setembre, tota mena d’activitats per a totes les edats: tallers, rutes, contes, visites, espectacles, tertúlies i jocs. El centre ofereix préstec gratuït de diaris, llibres, revistes, estris per fer jocs a la sorra i material esportiu. Una platja ideal per a recordar la història i per gaudir en família.

Nova Icària, accessible per a tothom


La Nova Icària també és una platja accessible. Té uns 415 metres de llargada i és una de les platges situades al centre del litoral de la ciutat. Compta amb una àrea per a persones amb discapacitat que disposa de servei de suport al bany o bany assistit. Aquest servei s’adreça a persones amb discapacitat i mobilitat reduïda i té l’objectiu de facilitar-los l’entrada i la sortida de l’aigua per tal que puguin xalar d’un temps de bany, fent ús, si cal, d’una cadira amfíbia.

També és la platja ideal per als amants del vòlei, perquè compta dos camps d’aquest esport propers al Port Olímpic.

Bogatell, per als místics


Té una llargada d’aproximadament 702 metres, la més llarga de la ciutat, des de l’espigó del Bogatell fins al de la Mar Bella. Aquesta és una de les platges que van adquirir una nova qualitat quan es va recuperar la façana marítima de Barcelona durant els anys noranta. A part de ser una de les platges més àmplies de la ciutat, potser és una de les més apropiades per a les persones místiques.

Al passeig hi trobareu un rellotge bifilar que us mostrarà l’hora i també el dia i el mes zodiacal.

Mar Bella, la més LGTBI-friendly

La Mar Bella té una llargada d’aproximadament 512 metres. Situada a llevant del litoral de Barcelona, és una de les platges que es va crear aprofitant la remodelació urbanística del litoral que es va fer l’any 1992 amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona.

Aquesta és la platja més LGBT-friendly de la ciutat. El seu públic és, en gran quantitat, format per gent del col·lectiu gai. Compta amb una guingueta on oneja la bandera de l’arc de Sant Martí. A més també és una de les platges on hi ha una zona reservada al naturisme.

Nova Mar Bella, per jugar al vòlei


La seva llargada aproximada és de 420 metres i, juntament amb la Mar Bella, també es va crear amb la remodelació del 92. Els usuaris de la platja de la Nova Mar Bella són majoritàriament residents al districte de Sant Martí, que és on està ubicada la platja, que és considerada una de les més tranquil·les de la ciutat. Aquesta platja compta també amb una àrea de vòlei ubicada al mig.

Llevant, per als amants dels gossos


Aquesta és la platja més nova de la ciutat, incorporada l’any 2006. Té una llargada de 375 metres i és la platja ideal per als amants dels gossos, ja que compta amb una àrea delimitada per a l’accés d’aquests animals de companyia. Aquesta àrea es munta i desmunta durant els mesos d’estiu i ha esdevingut molt popular entre els amants dels cans.

Banys del Fòrum, per a qui odia la sorra


La zona de banys del Fòrum és un espai on es poden dur a terme les mateixes activitats que es duen a terme a la platja, com prendre el sol o banyar-se. S’ha de tenir en compte, però, que no hi trobarem sorra i que l’accés a l’aigua es fa directament des de superfícies pavimentades mitjançant escales. D’aquesta manera esdevé la platja perfecta per a aquella gent que vol gaudir de la mar, però odia la sorra i que es fiqui per tots els racons de la roba i el cos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa