Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Audiència manté en llibertat provisional el pederasta condemnat dels Maristes
  • CA

L’Audiència de Barcelona ha decidit mantenir en llibertat provisional l’exprofessor dels Maristes Joaquim Benítez, condemnat a 21 anys i 9 mesos de presó per haver abusat sexualment de quatre alumnes menors d’edat entre el 2006 i el 2010. Després de la sentència del TSJC que va confirmar la pena imposada per l’Audiència de Barcelona, la fiscalia i les diferents acusacions van sol·licitar que Benítez ingressés en presó provisional, però el tribunal ho ha descartat i ha decidit mantenir el condemnat en llibertat i amb les mesures que ja té vigents. La defensa de Benítez encara pot presentar un recurs de cassació davant del Tribunal Suprem.

Al maig, l’Audiència va considerar que no hi ha risc de fuga, que és precisament el que al·legaven els advocats de les víctimes per demanar l’ingrés a presó. La resolució judicial que desestima la presó provisional –mentre la sentència no és ferma– ressalta que Benítez no ha fugit malgrat haver confessat alguns dels fets i tenir clar, per tant, que seria condemnat.

A mes a més, afegia el tribunal, fins ara ha complert amb les mesures cautelars “sense incidències”. Des del 2016 la justícia ha retirat el passaport a l’exdocent, li ha prohibit sortir d’Espanya, té l’obligació de comparèixer cada setmana a la policia, no pot fer activitats amb menors i té prohibit aproximar-se o comunicar-se amb les víctimes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa