L’Atenció Primària de Barcelona, primera línia de la recerca sobre el coronavirus

Els professionals de l’Atenció Primària Barcelona Ciutat de l’ICS lideren una vintena de projectes de recerca sobre el coronavirus. Els estudis aborden temes com la prevalença del diagnòstic en determinats grups de població, l’eficàcia dels hotels salut, l’anàlisi de l’atenció primària i el seu paper en la crisi sanitària o la implementació d’un protocol per a l’assistència a pacients de covid-19 amb símptomes persistents.

També hi ha alguns projectes pendents de desenvolupament relacionats amb l’afectació a les residències, l’impacte en salut de l’atenció telemàtica així com també per valorar les vivències durant la pandèmia dels administratius sanitaris i les expectatives de la situació postcovid. A banda, diversos centres d’atenció primària estan col·laborant en l’estudi seroCAP, una iniciativa del Departament de Salut per monitorar la prevalença de SARS-CoV-2 en mostres recollides en pacients d’atenció primària com a vigilància sentinella de la covid-19. Per a l’estudi s’han escollit un total de 27 centres de la Regió Sanitària de Barcelona.

L’ICS recorda que l’atenció primària realitza el diagnòstic, seguiment i control d’un 85% de la població amb covid-19 que desenvolupen simptomatologia lleu, tant al domicili, als CAP, als CUAP i en els últims mesos també a les residències i als centres educatius.

Nou comentari