Després d’unes primeres setmanes amb temperatures fredes i nevades a molts punts de Catalunya i de l’interior peninsular sembla que els termòmetres agafaran empenta aquesta setmana i acabarem el mes amb un ambient plenament primaveral. 

Els mapes del temps ja fa dies que ens mostren per a demà l’arribada d’un anticicló subtropical de la mà d’una massa d’aire càlid, una combinació que farà que els termòmetres assoleixin valors poc habituals per un mes de gener. Entre dijous i dissabte és molt probable que a la ciutat de Barcelona s’arribi als 20ºC, una temperatura molt superior a la mitjana climàtica del primer mes de l’any.

A la ciutat caldrà que estiguem atents per veure si aquest ascens de les temperatures deixa cap rècord a la ciutat, com ja va passar el gener del 2016, quan l’Observatori Fabra va assolir 21,8ºC, la temperatura més alta enregistrada en un mes de gener des de l’any 1914.

La  pujada de les temperatures, que serà generalitzada, també provocarà un desgel molt important a tot el Pirineu. A 850 hectopacals (hPa) –uns 1.500 metres d’altitud– es passarà d’una temperatura de 0ºC (avui) a 12ºC (divendres). 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa