Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament rectifica després de multar un ateneu independentista per una pancarta

L’Ateneu Independentista La Barraqueta de la Vila de Gràcia ha rebut una sanció de més de 1.000 euros per haver anunciat una calçotada amb una pancarta penjada a la plaça del Raspall. La multa de l’Ajuntament de Barcelona els ha arribat en base a l’ordenança de convivència ciutadana, que marca on està permès col·locar pancartes. En aquest cas, estava col·locada a l’aire, en alçada, després d’haver-la lligat a dos arbres de la plaça. Anunciava una calçotada popular que se celebraria el 20 de març. Poc després d’haver estat situada al lloc, la Guàrdia Urbana la va retirar i se la va endur. Mesos més tard, l’ateneu ha rebut la notificació de la sanció. Quan el TOT Barcelona ha preguntat per aquesta multa, però, fonts oficials del districte de Gràcia han explicat que ja s’està treballant per retirar-la i han atribuït l’embolic a un “error de tramitació”.

L’equívoc s’hauria produït a partir de la retirada de “dues pancartes” que anaven en el mateix sentit, asseguren les mateixes fonts municipals. Normalment, l’Ajuntament tramita un avís abans de sancionar aquests comportaments i, si s’ignora aquesta indicació en una altra ocasió, procedeix a multar-ne els responsables per reincidència. En aquest cas, però, el govern municipal explica que es van tramitar dues infraccions per un mateix motiu i formalment, a l’hora de gestionar-ho, una d’elles hauria quedat com un avís i l’altra s’hauria tirat endavant directament com una sanció. Tanmateix, després d’estudiar els fets, considera provat que no es pot parlar de dos fets diferenciats ni que s’ignorés un avís previ. Per aquest motiu, ja estan treballant en l’anul·lació de la multa.

El càstig que s’havia fet arribar a la Barraqueta de la Vila de Gràcia per penjar una pancarta sobre una calçotada ascendia, concretament, fins als 1.125 euros. Davant d’això, els membres del col·lectiu preparaven una acció de resposta amb un taller de pancartes a la mateixa plaça del Raspall.

Segons ha pogut saber aquest diari, el mateix regidor del districte, Eloi Badia, ha comunicat aquest dimecres mateix als implicats en l’ateneu que la multa desapareixerà. Això, però, no acaba de tranquil·litzar els membres de l’agrupació independentista. “Més enllà de si aquest fet concret es tracta d’un error, el que ens sembla important és reprendre el debat sobre l’ús de l’espai públic que ha quedat molt malmès durant la pandèmia“, apunten un membre de la Barraqueta.

Sigui com sigui, la sanció que han rebut respon a la secció de l’ordenança de convivència ciutadana que regula l’ús de cartells i pancartes a la via pública. L’article que ho detalla apunta que només es poden situar aquesta mena de pancartes “en els llocs expressament habilitats a l’efecte per l’autoritat municipal”. El problema d’això és que aquests espais són “poquíssims”, apunten des de l’ateneu gracienc. Així, les alternatives queden limitades. “És prohibida la col·locació de cartells i pancartes en edificis i instal·lacions municipals, en qualsevol espai públic o element del paisatge i el mobiliari urbà o natural, sense autorització expressa de l’Ajuntament“, remata el text de l’ordenança. El debat sobre aquestes directrius, però, és precisament el que es vol promoure des de l’entitat independentista.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Temps de franquisme COLAU.155.DROGA GRATIS a juny 10, 2021 | 07:37
    Temps de franquisme COLAU.155.DROGA GRATIS juny 10, 2021 | 07:37
    A Gracia tot es il.legal, la barbarie colau es absoluta, des del gratacel Deuschbank, 10 anys d'obres il.legals que tapen el sol als Jardinets, a les motosque omplen les voreres de tots els carrers de 6m, la droga i okupes per totarreu protegits per la seva mestra colau, i multaals independentistes la molt franquista. COLAU ARRIBA ESPAÑA, acabaras a la presó, golpista española
  2. Icona del comentari de: d'on no n'hi ha no en raja a juny 10, 2021 | 10:22
    d'on no n'hi ha no en raja juny 10, 2021 | 10:22
    el badia aquest més que ser un regidor del districte, fa el paper de dictador

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa