Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament limita un 15% més l’accés a les platges de Barcelona
  • CA

L’aforament a les platges de Barcelona es redueix un 15% més per aplicar les restriccions demanades per la Generalitat per frenar els contagis de Covid-19. Això implicarà que, a partir de divendres, la mitjana de persones que hi podran accedir cada dia baixarà d’unes 40.000/38.000 persones a 32.000 com a màxim. Ho ha anunciat el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia. Segons el regidor, la decisió s’ha pres en consens amb la resta de municipis amb costa de l’àrea metropolitana afectats pel decret de la Generalitat. “No volíem provocar un èxode cap a altres municipis de barcelonins que vulguin anar a la platja. Cada municipi té les seves eines de control d’accés, però ens hem posat d’acord a reduir l’aforament, en lloc de tancar les platges”, ha argumentat.

El límit d’aforament que l’Ajuntament s’havia marcat a partir del desconfinament, d’entre 38.000 i 40.000 persones al dia, mai s’ha superat. Per això no s’han arribat a tancar mai totes les platges de Barcelona, sinó que se n’han tancat diverses a l’àrea de Sant Martí alguns dissabtes i diumenges a la tarda.

Per a Badia, calia afinar molt bé el percentatge de reducció de l’aforament “perquè no hi hagi cues“, que seria un efecte secundari que encara empitjoraria les coses perquè provocaria aglomeracions als accessos. De tota manera, el regidor ha subratllat que hi ha una sèrie d’indicacions que els ciutadans han de seguir per evitar aquests embussos i poder accedir a les platges. “S’ha de continuar consultar la web municipal, que ja té una mitjana de 10.000 consultes diàries i que actualitza contínuament les dades d’aforament que recullen els vídeosensors per planificar a quina platja podem anar i en quin moment”, ha advertit.

El principal problema és, no tant el volum total d’usuaris, sinó una mala distribució. S’omplen les platges de Sant Martí i no les de Ciutat Vella i passa sempre els divendres, dissabtes i diumenges en les 16 hores i les 20 hores. “En aquestes franges es recomana no anar-hi”, ha afegit Badia. També ha recordat que es pot accedir a les platges en grups d’un màxim de 10 persones i que el millor és que els grups siguin “estables”: és a dir, que siguin de la unitat de convivència o formats per persones que ja tenen relació entre elles de manera habitual, per evitar que el virus, en cas de ser-ne portadors, salti a altres nuclis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa