Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament oferirà cangur gratis en 6 barris vulnerables
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona oferirà un servei gratuït de cangur per facilitar la conciliació en 6 barris vulnerables de la ciutat. Es tracta d’una prova pilot de cinc mesos, des de l’1 de setembre fins al 31 de gener. Acollirà menors d’entre 3 i 12 anys i tindran prioritat les famílies monoparentals de renda baixa i aquelles en situacions especials d’exclusió, derivades des de serveis d’atenció social.

El servei, anomenat Projecte Concilia, podrà assumir en total uns 40 infants per hora, amb una ràtio d’entre 6 i 8 menors per hora i barri. S’oferirà en equipaments públics de 8h del matí a 20h del vespre de dilluns a diumenge. De moment està confirmada l’activitat al Casal de Barri La Pau, el Casal de Barri Besòs, el Centre Cívic Trinitat Vella, la Sala Pepita Casanelles de la Marina de Port, el Casal Infantil Ciutat Meridiana (matins) i Centre Cívic Zona Nord (tardes). El punt del Raval encara està pendent de definir.

Hi haurà una vintena de monitors a jornada completa i la gestió dels 6 punts d’encarregarà via concurs públic a empreses i entitats del sector del lleure educatiu. Els nens i nenes faran activitats lúdiques, preferentment a l’aire lliure però també dins dels equipaments si la meteorologia ho aconsella.

El govern municipal aspira a facilitar que les dones amb menors a càrrec participin més en cursos de formació, itineraris d’inserció laboral i activitats socials del barri. També busca reduir les hores que passen sols els menors a casa perquè el pare o la mare ha de fer gestions urgents o treballar. L’acció té un pressupost de 325.000 euros i es finançarà a través del Pla de Barris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa