Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament introduirà alguns canvis al porta a porta per les queixes veïnals
  • CA

Sant Andreu de Palomar ha consolidat una recollida selectiva del 76% des que el nou sistema porta a porta va entrar en funcionament fa un mes. Segons dades de l’Ajuntament de Barcelona, abans de la implantació del sistema la xifra era només d’un 37% i ara la part del barri on s’implanta el porta a porta és l’àrea de la ciutat que més recicla. En concret, s’ha doblat la recollida selectiva neta de la fracció orgànica en pes i també han augmentat altres fraccions. En total, a Sant Andreu de Palomar s’arriba ara als 0,63 quilos per dia i habitant de recollida selectiva, molt per sobre de la mitjana de Barcelona (0,41).

Tot i els bons resultats, el consistori introduirà alguns canvis després de constatar queixes veïnals. Els principals ajustos que s’han introduït o es faran en les pròximes setmanes són la reducció del soroll i la revisió dels itineraris per garantir l’accessibilitat dels vianants.

En relació a les queixes per soroll, el consistori ha modificat els itineraris per eliminar totes les maniobres de marxa enrere dels vehicles i reduir notablement el soroll en el procés de recollida. A més, també s’han retirat o recol·locat elements de mobiliari urbà per permetre el pas dels vehicles i eliminar maniobres. A banda, les operacions de premsat dels residus que es fa als vehicles de recollida es fan fora dels carrers més estrets per evitar el soroll nocturn.

Pel que fa a l’accessibilitat, s’ha iniciat una diagnosi per introduir millores que facilitin el desplaçament en voreres o plataforma única.

D’altra banda, el servei de recollida de bolquers es podria modificar a finals de setembre amb un sistema de bústies amb clauer d’obertura. El servei s’haurà de sol·licitar i es donarà accés a la bústia més propera a l’habitatge. Un cop en marxa les bústies, el vehicle itinerant passarà a convertir-se en vehicle d’emergència amb 4 ubicacions a la zona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa