Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament estrena sis espais de cangur, prioritàriament per a famílies monoparentals
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa una prova pilot amb sis espais de cangur per afavorir la conciliació, especialment de famílies monoparentals amb menys recursos econòmics. Entre octubre i febrer hi haurà sis serveis d’aquest tipus en zones que formen part del Pla de Barris, és a dir, a La Verneda i la Pau, el Besòs i el Maresme, Trinitat Vella, Raval, la Marina i a la Zona Nord. Aquests espais poden acollir una quarantena d’infants cada hora. Funcionen sota inscripció a través d’internet, tot i que també hi ha hores assignades per atendre famílies que no tinguin accés a la xarxa.

El Projecte Concilia té capacitat per acollir uns 8 infants per espai cada hora. La reserva online s’ha de fer amb 48 hores d’antelació. La previsió de l’Ajuntament de Barcelona és que hi participin entre 1.200 i 1.500 infants d’entre 4 i 12 anys. La intenció és proporcionar activitats pedagògiques adaptades a les diferents edats dels participants, basades en valors com la coeducació, la participació, l’educació ambiental, la interculturalitat, l’educació emocional i l’art.

Els espais de canguratge funcionen els set dies de la setmana, fora de l’horari escolar però de manera flexible per atendre les necessitats que es detectin. Entre setmana ho faran a les tardes i durant el cap de setmana en horari de matí i tarda. La iniciativa forma part del Pla de Xoc Social engegat per l’Ajuntament de Barcelona per fer front a la crisi socioeconòmica derivada de la pandèmia de la covid-19, i s’ha adjudicat per un pressupost d’uns 248.500 euros, que han servit per contractar 18 educadores que atenen els espais.

El servei disposa igualment d’un protocol d’actuació i d’un pla de contingència per fer front a la covid-19, que passa per mesures concretes com intentar fer la majoria de les activitats a l’aire lliure, dur mascareta, neteja de mans de manera constant i utilitzar materials i joguines de fàcil desinfecció, entre d’altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa