Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament destina l’Espai Nur a una zona per a vianants i horts urbans
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat les obres per adequar per a ús ciutadà i veïnal l’Espai Nur, ubicat a la confluència dels carrers Consell de Cent i Calàbria, a l’entorn de Germanetes al barri de l’Esquerra de l’Eixample, segons ha informat el consistori. La intervenció s’emmarca en el treball col·laboratiu amb les entitats veïnals per donar un ús comunitari a espais que han quedat buits o sense cap ús. En aquest cas concret, l’espai havia acollit les instal·lacions provisionals de l’Institut Viladomat i el centre d’emergència Nur per a menors no acompanyats. Ara la meitat es destinarà a zona d’estada per a vianants i l’altra meitat se cedirà al col·lectiu Jardins Emma-Germanetes perquè consolidi un projecte d’horts urbans.

En total, es tracta d’un espai d’uns 800 metres quadrats, i les obres de condicionament provisional s’allargaran fins a final d’any. L’actuació dividirà la finca amb una tanca transversal i delimitarà un espai de 324 metres quadrats per a la zona d’estada de vianants amb bancs, jardineres i enllumenat.

La part d’horts serà de 445 metres quadrats i se situarà a la part posterior. Hi haurà escomesa d’aigua i l’entitat que la gestionarà s’encarregarà de fer els horts en sacs palets i testos.

L’actuació preveu reposar la vorera de tota la cantonada, actualment molt malmesa, i tota l’obra es pressuposta en 50.000 euros.

L’Ajuntament subratlla que aquesta intervenció provisional és un primer pas a l’espera que acabi la redacció del projecte executiu d’urbanització definitiu, que preveu una intervenció de més abast.

Aquests treballs futurs preveuen substituir els paviments actuals per paviment drenant, ubicar amplis parterres enjardinats, instal·lar tots els serveis definitius, incorporar nou mobiliari i adequar la zona d’horts amb franges de plantació a terreny i una petita construcció auxiliar com a magatzem d’eines

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa