L’advocat de la dona de Mainat: “Va trucar a l’ambulància i li va salvar la vida”

El lletrat reivindica la presumpció d'innocència i anuncia que la dona deixarà la casa d'Horta pròximament

Mario Gasch, advocat de l’esposa de Josep Maria Mainat, Angela Dobrowolski, ha sostingut aquest dimarts que la seva defensada és innocent de l’acusació d’intentar assassinar al seu marit i ha dit: “No cal perdre de vista que la que va trucar a l’ambulància i li va salvar la vida amb aquest acte va ser ella”. En declaracions als mitjans després de reunir-se amb la seva clienta en l’habitatge del barri de Horta de Barcelona, Gasch ha reivindicat el dret a la presumpció d’innocència, i ha criticat que a Dobrowolski se l’està considerant culpable “sense tenir un judici que no sigui mediàtic i amb totes les garanties”.

Sobre la seva defensada, ha dit que està “en estat de xoc i digerint tot el que està passant” després que es fes públic que la dona va ser detinguda per presumptament intentar assassinar Mainat al juny, injectant-li insulina sabent que és diabètic.

En el mateix sentit, Gasch ha assegurat que confia en l’administració de Justícia, amb qui ha assegurat que col·laboraran “el màxim possible”, i que esperarà al judici per a intentar provar la innocència de Dobrowolski, després d’un atestat de Mossos d’Esquadra que la considera sospitosa. “Una cosa és un atestat, que té el valor d’una simple denúncia, i una altra cosa és tota la prova que es practicarà a partir d’aquí”, i ha retret que de moment només s’ha conegut la versió de Mainat.

Xecs falsos

En preguntar-se-li pels xecs que se sospita que Dobrowolski va falsificar, també ha apel·lat a la presumpció d’innocència i ha criticat que “sempre és només la versió d’una part, que serà contrastada en el seu moment”.

A més de la causa penal pel presumpte intent d’assassinat, Mainat i Dobrowolski mantenen un procediment civil pel divorci i la custòdia dels seus fills, i sobre aquest assumpte el lletrat ha confirmat que els Mossos ja han lliurat a la dona la notificació perquè deixi la casa on resideix, “i en pròxims dies, si tot va bé, abandonarà la casa”.

Nou comentari