Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’advocat de la dona de Mainat: “Va trucar a l’ambulància i li va salvar la vida”
  • CA

Mario Gasch, advocat de l’esposa de Josep Maria Mainat, Angela Dobrowolski, ha sostingut aquest dimarts que la seva defensada és innocent de l’acusació d’intentar assassinar al seu marit i ha dit: “No cal perdre de vista que la que va trucar a l’ambulància i li va salvar la vida amb aquest acte va ser ella”. En declaracions als mitjans després de reunir-se amb la seva clienta en l’habitatge del barri de Horta de Barcelona, Gasch ha reivindicat el dret a la presumpció d’innocència, i ha criticat que a Dobrowolski se l’està considerant culpable “sense tenir un judici que no sigui mediàtic i amb totes les garanties”.

Sobre la seva defensada, ha dit que està “en estat de xoc i digerint tot el que està passant” després que es fes públic que la dona va ser detinguda per presumptament intentar assassinar Mainat al juny, injectant-li insulina sabent que és diabètic.

En el mateix sentit, Gasch ha assegurat que confia en l’administració de Justícia, amb qui ha assegurat que col·laboraran “el màxim possible”, i que esperarà al judici per a intentar provar la innocència de Dobrowolski, després d’un atestat de Mossos d’Esquadra que la considera sospitosa. “Una cosa és un atestat, que té el valor d’una simple denúncia, i una altra cosa és tota la prova que es practicarà a partir d’aquí”, i ha retret que de moment només s’ha conegut la versió de Mainat.

Xecs falsos

En preguntar-se-li pels xecs que se sospita que Dobrowolski va falsificar, també ha apel·lat a la presumpció d’innocència i ha criticat que “sempre és només la versió d’una part, que serà contrastada en el seu moment”.

A més de la causa penal pel presumpte intent d’assassinat, Mainat i Dobrowolski mantenen un procediment civil pel divorci i la custòdia dels seus fills, i sobre aquest assumpte el lletrat ha confirmat que els Mossos ja han lliurat a la dona la notificació perquè deixi la casa on resideix, “i en pròxims dies, si tot va bé, abandonarà la casa”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa