Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’absència de turistes al centre dispara els robatoris a la zona de ferris del Port

Un operatiu conjunt de la Policia Portuària i la Policia Nacional per a la prevenció de robatoris i furts a la zona del Port de Barcelona ha acabat amb 49 detinguts. L’operació ha comptat am la col·laboració dels Centres de Cooperació Policial i Duanera (CCPA) de França i Portugal. Dels detinguts, set ho van ser per delictes contra el patrimoni, 13 per tenir una requisitòria judicial vigent i 29 per infraccions de la llei d’estrangeria.

L’operatiu es va iniciar al juliol en detectar-se un increment considerable de furts a la zona del Port oberta al públic comesos presumptament per multireincidents que havien traslladat la seva activitat per per la manca de turistes a les zones emblemàtiques de la ciutat. En concret, s’havia detectat un augment dels furts als passatgers i dels robatoris a l’interior dels vehicles que viatgen als ferris amb destinació a les Illes Balears o Itàlia.

Es disfressaven de passatgers

Els grups criminals detectats utilitzaven el mateix modus operandi amb vehicles de lloguer per accedir a les terminals i passar desapercebuts com uns turistes més. Un cop comesos els furts o robatoris en vehicles, abandonaven la zona portuària en el mateix vehicle. En el transcurs de l’operatiu s’han intervingut sis vehicles utilitzats pe aquests grups criminals, tots de diferents companyies de lloguer.

En una de les actuacions, a finals de l’any passat, es van detenir 3 persones, una d’elles per tinença il·lícita d’armes i atemptat i a qui se li va intervenir una pistola de foc real i carregada. Les altres dues van ser arrestades per resistència i desobediència. Tots tres van ser identificats en una de les terminals mentre buscaven un objectiu per cometre algun acte il·lícit.

Del total de detinguts per delicte, dos ho van ser per furt, un per tinença il·lícita d’armes, resistència, desobediència i atemptat a agents de l’autoritat, dos per delicte contra la seguretat viària, i uns altres dos més per resistència, desobediència i atemptat a agents a l’autoritat. Unes altres 13 persones més identificades a la zona van resultar detingudes per tenir interessades requisitòries judicials per jutjats, la majoria d’ells per delictes contra el patrimoni. Finalment, unes altres 29 ho van ser per aplicació de la vigent Llei d’Estrangeria

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa