Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tanquen quatre laboratoris de PCR i antígens sense llicència a Barcelona

La virulència amb què la variant òmicron s’ha instal·lat a la societat ha fet que les proves PCR i els test d’antígens siguin de consum habitual entre els ciutadans. I això ha fet que alguns laboratoris sense llicència intentessin entrar en aquest mercat. Una irregularitat que ha obligat les autoritats a incrementar inspeccions.

En aquest sentit, agents de la Guàrdia Urbana i inspectors de la Direcció General Ordenació i Regulació Sanitària (DGORS) del Departament de Salut han ordenat el tancament de quatre locals que, presumptament, estarien realitzant proves PCR i test d’antígens (TAR) sense la corresponent homologació de la Generalitat i sense cap tipus de llicència municipal. Segons informa l’Ajuntament de Barcelona, els locals estaven situats al carrer Rosselló 477, Ausiàs Marc 12, en el número 8 del carrer Cotoners i en el carrer Laforja número 40. També es va ordenar el cessament d’activitat diagnòstica, fer PCR i TAR, a dos establiments més.

Durant el dispositiu la Guàrdia Urbana també va interposar 21 denúncies als locals, la majoria per no tenir la documentació necessària; mesures de protecció contra incendis; condicions higièniques i per no ajustar-se a la llicència a l’activitat que estan desenvolupant o que directament no disposin d’ella.

Aquestes inspeccions són part del protocol conjunt que es va posar en marxa a principis d’any entre la Guàrdia Urbana de Barcelona i el Departament de Salut per detectar clíniques i locals que puguin estar fent proes PCR i antígens sense la llicència corresponent.

Des del Departament de Salut es recorda que a l’hora de fer-se una prova PCR o TAR en una clínica o laboratori, sempre s’ha de comprovar que siguin centres homologats per Salut, per garantir que compleixen amb totes les mesures de seguretat.

Es pot consultar la llistat d’aquests centres acreditats al portal Canal Salut i en aquest enllaç

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Eva a febrer 07, 2022 | 13:17
    Eva febrer 07, 2022 | 13:17
    Quin escàndol, a sobre hem de suportar els "negacionistes" i els que es queixen de qualsevol mesura preventiva contra la covid-19. Tota aquesta lamentable fauna son un malaurat efecte col·lateral de la pandèmia que patim des de fa gairebé 2 anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa