La vacuna per la Covid-19 podria estar disponible “per tothom” el 2022

El cap d'Epidemiologia del Clínic diu que es prioritzaran els col·lectius més vulnerables

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha recomanat a les persones més vulnerables que es vacunin de la grip per evitar col·lapsar els hospitals amb una doble epidèmia, la de grip i la de coronavirus. “Si ens estalviem un percentatge alt de gent que no agafi la grip, anirem tots millor”, ha dit Trilla en una entrevista a l’ARA. Segons el doctor, les persones de més de 60 anys, el personal sanitari i les embarassades s’haurien de vacunar “per protegir-se ells i protegir el sistema sanitari”.

Preguntat per la vacuna contra la Covid-19, i en concret sobre els estudis d’Oxford, Trilla ha dit que “la velocitat és extraordinària” i que ja s’estan fent “els envasos per a un producte que encara no s’ha fabricat”. “Aquesta tardor no hi haurà vacuna, la tardor del 2021 és probable que la pugui tenir almenys la població més vulnerable, i el 2022 jo espero que sí, que estigui disponible per a tothom“, ha dit el cap d’Epidemiologia del Clínic.

El doctor ha recomanat fer “un estiu minimalista” amb “família i tranquil·litat”. “Si hem d’anar a veure amics, si us plau, distància física, mascaretes, res de trobades multitudinàries, i a l’exterior sempre que es pugui”, ha demanat.

Nou comentari