La Urbana vincula a una malaltia estomacal la mort de dos gossos sota sospita sindical

La mort de dos gossos de la unitat canina de la Guàrdia Urbana de Barcelona ha despertat sospites entre tres sindicats. CCOO, el sindicat Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) i el Sindicat d’Agents de Policia Local (SAPOL), han traslladat crítiques a l’Ajuntament de Barcelona i han demanat explicacions. “La mort d’aquests dos gossos policia s’ha produït per desatenció i deficiències greus a les instal·lacions canines”, ha dit el SAPOL en un comunicat.

Fonts de la policia local, però, neguen la major. Asseguren que la causa de les morts, que es van donar a l’agost i a principis de novembre, va ser una torsió gàstrica en tots dos casos, una malaltia fulminant. De la mateixa manera, defensen que les unitats amb animals a la Urbana estan “molt cuidades”.

Amb tot, el SAPOL ha exigit una ampliació de plantilla a la unitat canina amb quatre agents més per als torns de matí i tarda i dos agents per a la nit. En la mateixa línia, ha reclamat un canvi d’horari per donar menjar als gossos perquè no sigui a la nit, ja que “hi ha vigilància de personal a les instal·lacions”. CCOO ha sol·licitat més “transparència” sobre l’estat de salut dels animals, tot i que després de ser convocats a una reunió han celebrata través de Twitter la “ràpida reacció”. En un comunicat emès unes hores abans, CCOO ha criticat que “la desatenció és producte de la manca de personal a la Unitat Canina, cal que sempre hi hagi un nombre d’agents mínim de servei per tal de garantir que els animals rebin les atencions necessàries tant de dia com a la nit, com passejar, exercici, cures…”.

La CSIF també ha lamentat la “falta d’informació” sobre els dos casos. El sindicat ha demanat, a més, que s’informi a la plantilla de la mort dels dos gossos i que se’n publiqui un record a les xarxes socials.

Nou comentari