Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Urbana vincula a una malaltia estomacal la mort de dos gossos sota sospita sindical
  • CA

La mort de dos gossos de la unitat canina de la Guàrdia Urbana de Barcelona ha despertat sospites entre tres sindicats. CCOO, el sindicat Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) i el Sindicat d’Agents de Policia Local (SAPOL), han traslladat crítiques a l’Ajuntament de Barcelona i han demanat explicacions. “La mort d’aquests dos gossos policia s’ha produït per desatenció i deficiències greus a les instal·lacions canines”, ha dit el SAPOL en un comunicat.

Fonts de la policia local, però, neguen la major. Asseguren que la causa de les morts, que es van donar a l’agost i a principis de novembre, va ser una torsió gàstrica en tots dos casos, una malaltia fulminant. De la mateixa manera, defensen que les unitats amb animals a la Urbana estan “molt cuidades”.

Amb tot, el SAPOL ha exigit una ampliació de plantilla a la unitat canina amb quatre agents més per als torns de matí i tarda i dos agents per a la nit. En la mateixa línia, ha reclamat un canvi d’horari per donar menjar als gossos perquè no sigui a la nit, ja que “hi ha vigilància de personal a les instal·lacions”. CCOO ha sol·licitat més “transparència” sobre l’estat de salut dels animals, tot i que després de ser convocats a una reunió han celebrata través de Twitter la “ràpida reacció”. En un comunicat emès unes hores abans, CCOO ha criticat que “la desatenció és producte de la manca de personal a la Unitat Canina, cal que sempre hi hagi un nombre d’agents mínim de servei per tal de garantir que els animals rebin les atencions necessàries tant de dia com a la nit, com passejar, exercici, cures…”.

La CSIF també ha lamentat la “falta d’informació” sobre els dos casos. El sindicat ha demanat, a més, que s’informi a la plantilla de la mort dels dos gossos i que se’n publiqui un record a les xarxes socials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa