Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La UB repeteix com a millor universitat de l’estat
  • CA

La Universitat de Barcelona ha repetit un any més com la universitat millor valorada de tot l’estat pel QS World University Rankings, tot i que ha caigut de la posició 165 a la 182 “pel gran descens de la seva ratio professor-alumen”, segons explica la prestigiosa institució. La classificació l’encapçala per novè any consecutiu el Massachusetts Institute of Technology (MIT) dels EUA. La UB és l’única universitat catalana en les primeres 200 posicions de la classificació.

La consultora britànica Quacquarelli Symonds inclou un total de 26 universitats de l’estat espanyol entre les 1.000 millors del món. A banda de la UB, només la Universidad Autónoma de Madrid, a la posició 192, es cola entre les 200 millors, mentre que la Universitat Autònoma de Barcelona, que va quedar segona de tot l’estat l’any passat, ha sortit d’aquest primer tram i ara se situa en la posició 213.

Sis indicadors valorats

Aquesta classificació es basa en sis indicadors: la reputació acadèmica, la reputació des del punt de vista de l’empresari, les cites per professor, la ràtio d’estudiants per professor, la ràtio de professors internacionals i la d’estudiants internacionals. En el nombre d’estudiants per professor, 20 de les 26 universitats que figuren en el rànquing reben en aquest indicador puntuacions més baixes que el 2019, tot i que 19 milloren en cites per professor.

Pel que fa a l’indicador de reputació acadèmica, la Universitat de Barcelona és la 86 millor valorada pels acadèmics que participen en l’enquesta de Quacquarelli Symonds. Segons l’enquesta a empresaris, els millors graduats de l’estat provenen de la Universitat de Navarra, que ocupa el lloc 100 en l’àmbit mundial en l’indicador de reputació d’ocupador, apunten els autors del rànquing.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa