Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La UB és la universitat pública amb menys hores en català al grau de Dret, segons un estudi
  • CA

Les queixes per la poca presència del català a la universitat s’han fet especialment visibles darrerament, i ara encara ho són més, després que Plataforma per la Llengua hagi presentat un estudi al respecte. En concret, s’ha centrat en la utilització del català als estudis universitaris d’advocacia. Els resultats de l’informe demostren que les hores lectives en català al grau de Dret no arriben a la meitat. Es queden en el 41,2% de mitjana, a totes les universitats catalanes. I pel que fa al màster d’Advocacia, la xifra és encara més reduïda: només una de cada tres hores lectives (31,2%) són en llengua catalana. A més, específicament, l’ONG del català conclou que “la UB és la universitat pública que ofereix menys hores en català al seu grau de Dret“. De fet, es destaca que la presència del català és més gran a les universitats de fora de Barcelona que en les de la capital catalana.

En la comparativa anual de la situació del català a les universitats on s’ensenya Dret, les dades respecte al 2019 mostren una lleugera millora. Si s’analitza l’oferta de cadascun dels centres catalans, només la UOC ofereix l’opció de matricular-se a totes les assignatures en català, diu l’anàlasi de Plataforma per la Llengua. Seguint el mateix estudi, la UB representa el 40% de les hores lectives de Dret a Catalunya, i el català només és majoritari en el 13% de les seves assignatures.

Un dels principals motius que han justificat aquest estudi, segons l’enttiat, és que aquesta situació acaba repercutint, a la llarga, en el sistema judicial. Sobre aquest punt, Plataforma per la Llengua recorda que l’any passat només el 8,5% de les sentències van ser redactades en català.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa