Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La tecnologia, aliada de les ciutats més sostenibles i inclusives
  • CA

Barcelona celebra la Barcelona Innova Week del 8 al 14 de novembre, coneguda en edicions anteriors com l’Smart City Week.

Es tracta d’una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona organitzada i coordinada per la fundació municipal BIT Habitat per reflexionar i experimentar sobre la relació entre les persones, la tecnologia i les ciutats. Ca l’Alier, centre d’innovació urbana de la ciutat de Barcelona, serà l’epicentre de l’esdeveniment, on s’ubicaran moltes de les activitats programades. Enguany, l’activitat compta també amb les col·laboracions d’organitzacions com el CIDOB, el PEMB, l’EIT Urban Mobility, entre altres.

Barcelona Innova Week vol ser un espai de reflexió i diàleg sobre el model de ciutat que volem, amb participació d’agents públics i privats i la col•laboració amb institucions docents i entitats veïnals de Barcelona. En l’edició d’enguany, la quarta, es vol anar més enllà del concepte de smart city i reflexionar sobre la importància de la innovació com a motor dels canvis més urgents que han d’afrontar les ciutats. S’analitzarà com s’ha de treballar per convertir el concepte “innovació” en accions palpables i duradores que tinguin com a prioritat millorar la qualitat de vida dels ciutadans i aconseguir ciutats més sostenibles, justes i inclusives.

A través d’una sèrie d’activitats, una trentena entre tallers, visites i activitats lúdiques per tota la família, es pretén reflexionar sobre com la innovació ha de deixar de ser una paraula buida per convertir-se en una palanca de canvi que afecti als tres eixos principals de la innovació urbana: instruments, espais i persones.

Barcelona Innova Week comparteix el compromís de l’Ajuntament de Barcelona amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030. La gran majoria de les activitats programades contribueixen directament a l’assoliment de l’ODS 4 (Educació de Qualitat), 5 (Igualtat de Gènere), 11 (Ciutat Sostenible) i 16 (Pau, Justícia i Institucions Sòlides).

La setmana de la Barcelona Innova Week inclou un dissabte lúdic d’activitats familiars, visites i tallers i un cicle de conferències al llarg de la setmana que cobriran els tres eixos principals de la innovació (instruments, espais i persones). Els ponents de les diferents conferències inclouen Luis Pérez-Breva, autor de “Innovating: A Doer’s Manifesto” i director del MIT Innovation Teams des de fa més de 10 anys; Areti Markopoulou, Directora Acadèmica de l’IAAC; l’artista electrònica i desenvolupadora creativa,  Premi Nacional de Cultura de Catalunya 2021, Mònica Rikic; Xavier Marcet, president de la consultora Lead to Change i Ismael Palacin, Director de la Fundació Jaume Bofill, entre d’altres.

Les activitats de la jornada lúdica de la ciutat inclouen la performance participativa i joc de construcció i cooperació, “La Città Infinita”, una gimcana virtual del Programa d’Agents TIC, contacontes i tallers. També hi ha programades al llarg de la setmana visites a centres amb un alt component innovador com El Canòdrom, el Barcelona Supercomputing Center, Ca l’Alier, el Centre de Control de Mobilitat de TMB, i altres series d’activitats, per tots els públics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa