Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Sagrada Família torna a beneir la palma al carrer
  • CA

El calendari cristià de la Setmana Santa i les seves celebracions recuperen la normalitat després de dos anys afectades per la Covid-19. I un cas ben rellevant és la benedicció de la palma aquest diumenge de Rams. Centenars de persones han assistit a la benedicció de rams a la plaça de la Sagrada Família. L’any passat aquesta celebració es va fer a porta tancada a l’interior de la basílica i amb l’aforament reduït i el 2020 només es va poder seguir per ‘streaming‘ a causa de la pandèmia. Enguany ha pogut tornar a sortir al carrer. Grans i petits han sacsejat palmes, palmons, branques de llorer o d’olivera mentre el bisbe auxiliar de Barcelona, Sergi Gordo, espargia l’aigua beneïda. Gordo ha pregat per la pau a Ucraïna i per “una Europa sacsejada per la guerra”.

La benedicció de Rams és una data assenyalada pel calendari cristià, perquè celebra l’entrada de Jesucrist sobre un ruc a Jerusalem. Segons narra l’Evangeli,  els habitants de Jerusalem van rebre a Jesús amb alegria alçant palmes, branques de llorer i olivera per donar-li la benvinguda. Tot i ser una celebració religiosa, s’ha convertit en una tradició familiar i és per això que moltes famílies es reuneixen, sobretot amb els padrins, per anar a beneir la palma. 

Més enllà de la palma, Barcelona torna a acollir alguns dels actes de Setmana Santa que històricament s’han celebrat, com ara les processons. A més, després de 50 anys, es recupera el Viacrucis de la Sang. Setmana Santa és un dels períodes més importants del cristianisme. Commemora la passió de Jesús i se celebra des del Diumenge de Rams (aquest any, 10 d’abril), en record de l’entrada a Jerusalem, fins al Diumenge de Pasqua, dia de la resurrecció (17 d’abril), l’endemà, Dilluns de Pasqua, és el dia de la mona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa