Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una rua okupa a Gràcia acaba amb foc, barricades i antiavalots

Mentre el centre de Barcelona vivia un 5 de gener excepcional, sense cavalcada, una rua a Gràcia s’ha encarregat de posar música, ball i també foc a la nit de Reis. Era una marxa per reivindicar el moviment okupa, que ha inclòs un concert al terrat d’un edifici de la cruïlla del carrer Gran de Gràcia amb Santa Rosa, segons ha informat El Nacional. Durant l’actuació s’hi han vist escenes en què no es respectaven les mesures de seguretat anti-covid. Però aquest no ha estat el final de la festa. L’enrenou ha seguit quan s’ha acabat el concert i la marxa ha avançat per altres carrers. S’han fet pintades contra la policia i a favor de l’ocupació.

Després, s’han incendiat carrets de la compra i estructures de fusta a mode de barricada. En un altre punt, s’han llençat contenidors a la calçada per bloquejar la via. Finalment, els Bombers de Barcelona han hagut de fer acte de presència al punt del petit incendi per apaivagar les flames. Alguns veïns també han baixat a intentar desfer el foc ells mateixos, abans no arribessin els serveis d’emergències.

Des de l’inici de la rua hi havia antiavalots dels Mossos d’Esquadra previnguts, però s’han mantingut al marge de la mobilització fins que la situació ha escalat. Quan s’han trobat amb les barricades, s’han desplegat per evitar que seguissin cremant-se més objectes a peu de carrer. Al voltant de les 22h s’ha acabat l’acte reivindicatiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa