Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La presumpta agressió de tres menors a un mestre arriba a la Generalitat
  • CA

Josep Gonzàlez-Cambray, conseller d’Educació de la Generalitat, ha qualificat avui d’ “intolerable” la presumpta agressió de tres menors a un professor de l’Institut Escola El Molí de Barcelona. En una entrevista concedida avui a Catalunya Ràdio, Cambray ha assegurat que davant de la gravetat dels fets la Generalitat prendrà cartes en l’assumpte. “Hi actuarem des del centre educatiu i també des del propi Departament d’Educació, acompanyant l’escola en tot allò que sigui necessari”.

A més, ha dit que la Conselleria ja s’ha posat en contacte amb el centre educatiu barceloní i ha pogut parlar amb la direcció. De fet, l’equip tècnic del Consorci d’Educació de Barcelona va ser el primer en assessorar i acompanyar la direcció del centre.

Una actitud impròpia

Els fets van succeir el passat dijous a l’hora de l’esbarjo, quan un professor va recriminar una actitud impròpia a uns alumnes, que haurien reaccionat colpejant-lo. Quan els agents van fer acte de presència a les instal·lacions de l’Institut Escola El Molí, sembla que els ànims ja s’havien calmat i la situació estava bastant controlada.

A partir del moment en què la direcció del centre va tenir constància dels fets, va decidir expulsar els cinc alumnes de manera fulminant i va obrir un expedient informatiu per tal d’aclarir els fets.

Declaració davant la Fiscalia

Els cinc menors van ser acompanyats pels agents a les dependències policials per tal de comunicar-ho als seus pares, que en són els tutors legals. Els dos menors de 14 anys són inimputables i els altres, majors de 14, hauran de declarar davant la Fiscalia de Menors.

Els Mossos van intervenir arran d’una denúncia, atès que en situacions d’aquest tipus no tenen competències per actuar d’ofici. Una denúncia que hauria de procedir del propi centre o del professor presumptament agredit. Fonts de l’Institut Escola El Molí van rebutjar fer qualsevol tipus de declaració sobre aquest episodi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa