La pluja deixa els gossos sense esbarjo

La Síndica de Greuges denuncia que les àrees per gossos s'inunden pel mal funcionament del drenatge

Quan plou, els gossos es queden sense esbarjo. Això és el que ha denunciat la Síndica de Greuges, que ha exigit una solució urgent al problema de drenatge d’almenys 5 Àrees d’Esbarjo de Gossos (AEG). La defensora del ciutadà ha constatat que l’AEG de Baix Guinardó ha estat inundat “bona part dels dos darreres mesos, a causa de l’abundant pluja i del mal funcionament del sistema de drenatge”. 

Els altres AEG amb sistemes de drenatge deficients són els de Enric Sagnier, de Sarrià-Sant Gervasi; Via Favència, de Nou Barris; Can Mantega, de Sants-Montjuïc; i Plaça Rosa Sabater, de Sarrià-Sant Gervasi. La Síndica ha afegit que l’acumulació d’aigua provoca, a banda que els gossos no els puguin utilitzar, males olors, problemes de salubritat, bacteris i mosquits. 

“Sabem que el consistori és coneixedor d’aquest problema, que sembla que és generalitzat i a causa d’un mal funcionament del sistema de drenatge de les AEG, i que estudia possibles solucions, però mentrestant l’aigua continua estancada amb els consegüents riscos que això suposa per la salut dels animals i de les persones”, ha conclòs la defensora. 

Més informació

Nou comentari