Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La plaça Mossèn Joan Cortinas es renova amb menys escales ni espai per jugar
  • CA

La plaça de Mossèn Joan Cortinas, al barri de Bon Pastor, ja no tindrà escales, desnivells, ni barreres artuitectòniques. És la principal novetat d’unes obres que han trigat un any en acabar-se i que deixarà un nou espai amb un parc per a nens petits, una zona de petanca, una pista de bàsquet, una tirolina i grans camins per passejar. Tot plegat ha costat poc més de dos milions d’euros i ha renovat una superfície de 8.000 metres quadrats. Tambés es mantindran un centenar d’arbres que ja hi eren anteriorment.

La nova plaça s’ha inaugurat avui amb la presència de la regidora del districte Laia Ortiz –que ha anunciat que es retira de la política– juntament amb l’alcaldessa Ada Colau i s’ha celebrat que es millorin els accessos per a les persones grans o amb poca mobilitat. També s’ha destacat la implicació d’uns 300 alumnes de l’escola Bon Pastor i l’institut escola El Til·ler en el projecte de renovació, ja que els tallers escolars van incorporar les idees de la canalla i els adolescents en el nou projecte. 

Els veïns s’han implicat en el nou espai també i van arribar a localitzar un refugi antiaeri de la Guerra Civil que, tot i no ser visitable, recorda que, durant l’època bèl·lica, els treballadors de la fàbrica d’armament de Sant Andreu van preparar-se un lloc per protegir-se dels bombardejos.

Tanmateix, la inversió per la nova plaça del Mossèn Cortinas –provinent del Pla de Barris de Bon Pastor i Baró de Viver– promourà, a més, el moviment de persones cegues, amb unes cintes de paviment podotàctil. De la mateixa manera, s’incentiva el joc per a nens, ja que s’emmarca en el pla ‘Barcelona ciutat jugable’, que busca impulsar l’oci als espais comuns. Una proposta que lliga amb una de les últimes polítiques del govern d’Ada Colau, de tornar a permetre jugar a pilota als parcs i places de la ciutat.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa