Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La nova plaça de la Font d’en Fargues quedarà dividida en quatre zones
  • CA

La renovació de la plaça de la Font d’en Fargues, al districte d’Horta-Guinardó, és cada vegada més a prop. L’Ajuntament ja n’ha aprovat inicialment el projecte de reurbanització i calcula que hi destinarà prop d’1,9 milions d’euros per unes obres que abastaran 6.275 metres quadrats, segons ha informat el consistori. La principal novetat del projecte és la definició de quatre zones ben diferenciades.

Així, hi haurà un espai pensat per a l’esbarjo. Hi haurà jocs infantils, alguns d’ells inclusius, a més d’unes pistes de petanca. També s’hi col·locaran bancs de formigó i cadires repartides per la plataforma. Una segona zona pretén convertir-se en l’espai de pícnic. Hi haurà taules i arbres amb obre per als mesos d’estiu. En un altre sector es trobarà l’àrea per a la gent gran, amb “jocs generacionals”, remarca l’Ajuntament. I, per últim, la zona del mirador, que se situarà a l’extrem nord de l’espai per a la tercera edat.

Aquesta renovació arriba amb uns quatre anys de retard, ja que estava prevista per a finals del 2017. En aquell moment, es va anunciar que s’ajornaven les obres perquè l’expropiació del terreny, que tenia diferents parcel·les i propietatis havia provocat “més entrebancs dels previstos”, reconeixia l’Ajuntament.

Ara, el govern d’Ada Colau assegura que vol mantenir “al màxim” la vegetació que ja hi ha a la plaça. En aquesta línia, informa que les principals actuacions consistiran en la pavimentació del camí principal amb lloses de formigó, la pavimentació dels camins secundaris amb sauló estabilitzat, la pavimentació de les zones sense pendent amb sauló, la plantació d’arbres i d’espècies arbustives, l’execució de noves instal·lacions d’enllumenat, reg i drenatge i la col·locació de mobiliari urbà. Amb tot, es preveu que això millori també la connexió entre els barri del Carmel i la Font d’en Fargues.

La projecció virtual de la nova versió de la plaça de la Font d'en Fargues / Ajuntament
La projecció virtual de la nova versió de la plaça de la Font d’en Fargues / Ajuntament

El cost total del projecte previst és 1.884.736 euros, amb IVA inclòs. Territorialment, la reurbanització abastarà la plaça Font d’en Fargues i també contempla la millora de l’accessibilitat i les condicions del camí de la font, entre el carrer Maurici Vilomara i el passeig de la Font d’en Fargues, que connecta el Parc del Guinardó amb el barri d’Horta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa