La meitat dels sensellar de Barcelona viuen pitjor des de l’esclat de la pandèmia

La meitat de les persones sense llar a Barcelona que han participat a l’enquesta de la Fundació Arrels creu que la seva situació ha empitjorat per la pandèmia. Així ho detalla l’entitat després de recollir les dades dels 367 entrevistats durant el seu recompte anual a la capital catalana, que es va fer el 26 de novembre. Dels enquestats, el 87% són homes i el 9% dones, i tenen 45 anys de mitjana. El 14% dels participants han nascut a Barcelona o altres municipis catalans, un 9% vénen d’altres ciutats de l’Estat i el 73% han arribat d’altres països. Arrels preveu tenir els resultats definitius de les enquestes a principis del 2021.

Així, malgrat l’obertura de recursos especials per part de l’Ajuntament per al col·lectiu, del total d’enquestats, vuit de cada deu creu que la seva situació després de la pandèmia o ha empitjorat (47%) o s’ha mantingut en les mateixes condicions de precarietat (32%).

Recompte invalidat

L’enquesta es va fer durant el recompte de persones sense llar a la capital catalana. Més de 750 voluntaris van sortir durant tres hores al carrer –de 8 del vespre a 11 de la nit- per tal de comptar quantes persones sensellar hi ha a Barcelona. Segons Arrels, se’n va localitzar 867, encara que l’entitat ha donat el recompte per “invalidat” perquè, segons detallen, el toc de queda no va permetre que es pogués allargar l’activitat durant la nit i matinada, quan les persones que viuen al carrer ja estan ubicades a un lloc.

Així, encara que apunten que la xifra aconseguida és “important”, consideren que queda “lluny” del nombre real, que creuen que és similar a les 1.239 persones detectades al recompte del maig.

Nou comentari