La inseguretat es torna a disparar com a principal preocupació dels barcelonins

El baròmetre postelectoral dona 6 punts percentuals d'increment dels enquestats que la consideren el principal problema de la ciutat

L’espiral de preocupació dels barcelonins per la inseguretat continua desfermada. Segons l’últim baròmetre municipal, el primer després de les eleccions del 26M, torna a incrementar-se, en 6 punts, el percentatge de ciutadans que consideren aquesta qüestió  el principal problema de la ciutat.

Un 27,4% dels 799 enquestats entre el 28 de maig i el 7 de juny van situar la insguretat com a problema més greu, un nou salt des del 21% que havien assenyalat aquesta preocupació en el baròmetre del desembre. En aquell moment, va representar un salt de 15 punts de cop. Per tant, tot i una certa desacceleració, l’augment continua sent remarcable.  

En presentar les dades del baròmetre, el tinent d’alcaldia Jordi Martí ha assegurat que amb l’increment d’efectius poicials de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, “s’ha començat a contrarrestar la tendència” i ja es veu “un cert refredament”.

L’habitatge, cada vegada pitjor

El segon problema que més preocupa els barcelonins torna a ser l’habitatge, amb un 14%, una xira que implica un increment de dos punts respecte del baròmetre del desembre (12,1%). En aquell moment semblava que s’havia congelat, ja que al juny del 2018 havia rebut la crítica d’un 12,3% dels enquestats. Ara, per tant, repunta.

Torna a pujar la preocupació per l’encaix de Catalunya a Espanya 

Un altre valor que s’incrementa –al contrari del que va passar al desembre– és el del percentatge de barcelonins preocupats per “l’encaix de Catalunya a Espanya”, que és la frase amb què es planteja la pregunta. És la tercera preocupació més destacada pels barcelonins.

Al desembre, també al tercer lloc, havia quedat en un 7,3%, amb un decens marcat respecte del 14,2% del juny del 2018. Aquesta vegada, després del judici del Procés al Tribunal Suprem i de dues campanys electorals, hi ha un augment de dos punts i mig i un 8,9% dels enquestats situen la qüestió nacional com a problema més greu de la ciutat.

Comentaris

  EldeGràcia 29/06/2019 9:23 am
  Gràcies Colau & Cia!
  El primer problema la kolau 28/06/2019 3:31 pm
  La inseguretat a Barcelona comença en la seva alcaldessa, és una crack en crear problemes
  Porc rural 28/06/2019 12:34 pm
  Un cert refredament?? Ha pujat 6 punts!!!!!! Robar surt gratis a Barcelona, és un escàndol!!!!!!

Nou comentari