Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La inseguretat es torna a disparar com a principal preocupació dels barcelonins

L’espiral de preocupació dels barcelonins per la inseguretat continua desfermada. Segons l’últim baròmetre municipal, el primer després de les eleccions del 26M, torna a incrementar-se, en 6 punts, el percentatge de ciutadans que consideren aquesta qüestió  el principal problema de la ciutat.

Un 27,4% dels 799 enquestats entre el 28 de maig i el 7 de juny van situar la insguretat com a problema més greu, un nou salt des del 21% que havien assenyalat aquesta preocupació en el baròmetre del desembre. En aquell moment, va representar un salt de 15 punts de cop. Per tant, tot i una certa desacceleració, l’augment continua sent remarcable.  

En presentar les dades del baròmetre, el tinent d’alcaldia Jordi Martí ha assegurat que amb l’increment d’efectius poicials de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, “s’ha començat a contrarrestar la tendència” i ja es veu “un cert refredament”.

L’habitatge, cada vegada pitjor

El segon problema que més preocupa els barcelonins torna a ser l’habitatge, amb un 14%, una xira que implica un increment de dos punts respecte del baròmetre del desembre (12,1%). En aquell moment semblava que s’havia congelat, ja que al juny del 2018 havia rebut la crítica d’un 12,3% dels enquestats. Ara, per tant, repunta.

Torna a pujar la preocupació per l’encaix de Catalunya a Espanya 

Un altre valor que s’incrementa –al contrari del que va passar al desembre– és el del percentatge de barcelonins preocupats per “l’encaix de Catalunya a Espanya”, que és la frase amb què es planteja la pregunta. És la tercera preocupació més destacada pels barcelonins.

Al desembre, també al tercer lloc, havia quedat en un 7,3%, amb un decens marcat respecte del 14,2% del juny del 2018. Aquesta vegada, després del judici del Procés al Tribunal Suprem i de dues campanys electorals, hi ha un augment de dos punts i mig i un 8,9% dels enquestats situen la qüestió nacional com a problema més greu de la ciutat.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Porc rural a juny 28, 2019 | 12:34
  Porc rural juny 28, 2019 | 12:34
  Un cert refredament?? Ha pujat 6 punts!!!!!! Robar surt gratis a Barcelona, és un escàndol!!!!!!
 2. Icona del comentari de: El primer problema la kolau a juny 28, 2019 | 15:31
  El primer problema la kolau juny 28, 2019 | 15:31
  La inseguretat a Barcelona comença en la seva alcaldessa, és una crack en crear problemes
 3. Icona del comentari de: EldeGràcia a juny 29, 2019 | 09:23
  EldeGràcia juny 29, 2019 | 09:23
  Gràcies Colau & Cia!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa