Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La història del conductor de bus que es va suïcidar després de ser acusat de robar 1,1 euros
  • CA

Aquest dimecres es compleixen 17 anys de la tràgica mort de Pablo Díez Cuesta, un conductor d’autobusos de TMB que es va suïcidar després de ser acomiadat per suposadament haver-se quedat 1,1 euros d’un bitllet senzill. El seu cos va ser trobat a primera hora del matí a la muntanya de Montjuïc el 31 de març del 2004, tal com recorda un fil de Twitter que explica la seva història.

Tal com narra un article de La Vanguardia d’aquells dies, en Pablo feia 17 anys que conduïa busos per TMB. Estava casat amb la seva segona dona i portava la vida senzilla que li permetia la seva feina. Però després de tants anys, volia canvia de ruta per estar més a prop de casa seva, a l’Hospitalet, i després de molt batallar-ho va aconseguir que li donessin una ruta a la Zona Franca.

Comencen els problemes

I aquí va ser quan van començar els seus problemes. El responsable de zona, segons explica el diari, feia els torns de cap de setmana a conveniència i hi havia uns quants conductors, entre ells en Pablo, que sempre tenien servei. Va presentar una queixa i a partir de llavors va quedar marcat.

El 21 de gener del 2004 va donar per error una fitxa d’inspecció a una viatgera enlloc del preceptiu bitllet senzill –que en aquella època tenia un preu d’1,1 euros. La senyora es va queixar a dos inspectors que hi havia a l’autobús. Ell sempre va negar la infracció, però TMB només li va donar dues opcions: o admetre la infracció i perdre tota l’antiguitat laboral o anar al carrer.

El dia de la tragèdia

El 30 de març l’advocat de l’empresa li va entregar la carta d’acomiadament i poques hores després, vestit amb el seu uniforme de treball, en Pablo es va treure la vida, esgotat després de dos mesos d’humiliacions i amenaces de la companyia. La notícia va córrer com la pólvora entre els seus companys, que van denunciar la injustícia i van organitzar aturades i vagues.

El 26 d’octubre d’aquell mateix any TMB va reconèixer que l’acomiadament havia estat improcedent i va indemnitzar la família amb 52.000 euros, però la tragèdia ja era irreparable. No hi va haver cap dimissió ni es van depurar responsabilitats per una tragèdia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa