Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Guàrdia Urbana inicia el reclamat reforç de les unitats de nit

La Guàrdia Urbana inicia un pla de reforç i reestructuració del torn de nit, una reivindicació de molts barris de Barcelona per l’escassetat de recursos policials durant la matinada. El tinent d’alcaldia Albert Batlle ha anunciat aquest divendres un increment del 32% en els agents adscrits al torn de nit i la creació de dues noves agrupacions territorials perquè cada unitat hagi de cobrir un territori més abastable.

Així, Ciutat Vella i l’Eixample tindran una unitat pròpia a partir del 23 de gener i els efectius no hauran de recórrer grans distàncies per atendre actuacions urgents. S’incorporaran un centenar d’efectius i passaran de 315 a 414, en dues ampliacions: una cinquantena ja al gener i la resta al llarg de 2021. El torn de nit serà una de les ofertes de destí que rebran el miler de nous guàrdies urbans que entren al cos a través de les oposicions anunciades per aquest mandat.

De dia la policia local s’estructura en 10 unitats, corresponents als 10 districtes. En canvi de nit només n’hi ha 4. La més extensa engloba Sants-Montjuïc, Les Corts i Sarrià-Sant Gervasi, el que significa per als agents haver de cobrir quasi 50 km des de la Zona Franca fins a les Planes a Collserola. L’objectiu municipal, segons Batlle, és seguir ampliant el torn de nit fins arribar a dotar-lo de 10 unitats igual que el torn de dia.

L’intendent major Pedro Velázquez ha detallat que a partir de gener hi haurà 6 unitats: Ciutat Vella, Eixample, una per a Sants-Montjuïc i les Corts amb seu a Sants; una altra nova per a Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi; una més per a Nou Barris i Horta-Guinardó: i l’última a Sant Martí i Sant Andreu amb seu al primer districte. Amb aquests canvis, les comissaries de Gràcia i Nou Barris passaran a ser seu nocturna per primer cop.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa