La Guàrdia Urbana desallotja 1.639 persones en una nit de diumenge “més tranquil·la”

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha desallotjat la nit de diumenge passada 1.639 persones d’espais públics, segons han indicat fonts municipals. Les persones han estat desallotjades de molts indrets diferents de la ciutat però principalment de zones com el passeig Lluís Companys, el Born, la plaça de la Virreina o la plaça dels Àngels. El tinent d’alcaldia de Seguretat de l’Ajuntament, Albert Batlle, ha assenyalat en una entrevista al Cafè d’Idees de TVE que la nit ha estat “més tranquil·la” que l’anterior, quan es va aixecar el toc de queda.

Ha assumit que les aglomeracions als carrers de Barcelona durant la nit de dissabte “no es podien evitar” però eren previsibles. Ha assegurat que aquella nit de canvi en les restriccions la Guàrdia Urbana vetllava per dissoldre les aglomeracions “més nombroses” i evitava actes que afectin la seguretat de les persones, però no podia garantir l’absència total de l’oci al carrer. Segons Batlle, la primera nit sense toc de queda “era impossible” que els agents de la Guàrdia Urbana multessin una per una a les persones que estaven sense mascareta o sense distància de seguretat.

No obstant, ha subratllat que les sancions posades a Barcelona en el darrer any sí que s’estan cobrant i ha assegurat que ja s’han recaptat 1,7 milions d’euros des de l’inici de la pandèmia. Batlle ha posat en valor que no hi ha hagut cap incidència greu i ha assenyalat que s’ha complert amb l’objectiu d’aquestes primeres nits, que era dispersar concentracions. El tinent ha avisat que “hi haurà un moment” que caldrà abordar com es reobre l’oci nocturn dels bars, clubs i discoteques però ha descartat veure-ho com una solució per evitar imatges com la de dissabte. “Fa dos anys hi havia problemes de botellons i l’oci nocturn estava obert”, ha recordat.

Per altra banda, ha justificat que el metro tanqui a la mitjanit perquè a partir de les 23 hores “no hi ha activitat nocturna” pel tancament de restaurants i la fi d’espectacles culturals. Tot i això, ha dit que s’anirà “modulant” en el decurs dels propers dies o setmanes i ha assegurat que aquesta setmana ho abordaran amb les autoritats del transport metropolità.

Nou comentari