Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Guàrdia Urbana comprarà munició i armilles antibales per gairebé 300.000 euros
  • CA

La gerència de Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament de Barcelona ha tret a licitació diversos contractes per comprar munició, armilles antibales, cascos modulars i vestuari per als agents de paisà. Els dos primers contractes tenen un pressupost conjunt d’uns 300.000 euros, mentre que els altres dos en sumen 285.000 més. En total, gairebé 600.000 euros per renovar el material, vestuari i els equips de protecció dels agents de la Guàrdia Urbana.

El contracte més elevat és el de les armilles antibales, que preveu la compra de 458 armilles amb les seves fundes de protecció balística per un total de 230.000 euros, el que suposa un preu unitari d’uns 500 euros, i hauran de superar proves tècniques per comprovar que resisteixen no només l’impacte d’una bala a tres metres, sinó també ganivetades i apunyalaments amb una arma punxeguda. El fabricant els haurà d’entregar en un termini màxim de quatre mesos.

Munició i cascos

Pel que fa al contracte de la munició, que està valorat en gairebé 70.000 euros, preveu dotar la Guàrdia Urbana de cartutxos de 9mm que, en cap cas, podran “perforar el paquet balístic de les actuals armilles antibales” ni “superar el mínim de trauma” per garantir la seguretat dels agents. L’Institut Tecnològic AITEX serà l’encarregat de fer les proves tècniques pertinents amb diverses mostres enviades pels licitadors per assegurar-se que la munició compleix tots els requisits.

El subministrament de cascos modulars per a les unitats motoritzades de la Guàrdia Urbana –valorat en uns 200.000 euros– és el segon contracte amb més pressupost de la licitació engegada per la gerència de Seguretat i Prevenció. L’objectiu és comprar 460 cascos abatibles de fibra de vidre amb tres pantalles –principal, interior i para-sol– amb un preu d’uns 430 euros per unitat. Un màxim del 15% dels cascos seran negres i sense cap distintiu per a les unitats que fan tasques de paisà.

Roba de temporada

L’últim contracte és el de la roba de paisà, valorat en uns 85.000 euros, que fa servir un sistema de vals perquè els agents els puguin bescanviar per roba “de temporada”, tant d’home com de dona, en els diversos punts de venda de l’empresa adjudicatària. El contracte es divideix en 170 vals de 400 euros i 70 més de 250 euros, amb data de caducitat el 30 de novembre d’aquest any.

Segons els plecs del contracte, l’empresa haurà de tenir com a mínim tres botigues a Barcelona que ofereixin “diferents tipus de vestuari i de roba de diferent qualitat que sigui de 10 marques diferents tant per l’home com per la dona”.

El preu màxim que ha de tenir la roba / Ajuntament de Barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa