Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Fundació Quirónsalud elaborarà i repartirà 14.000 menús destinats a menjadors socials
  • CA

La Fundació Quirónsalud elaborarà i repartirà 14.000 menús destinats a menjadors socials durant el mes de juny dins de la iniciativa ‘Pla Menús per a Menjadors Socials’. La iniciativa consisteix a lliurar el menjar que prepara en les cuines dels seus hospitals a organitzacions que ajuden a col·lectius en risc d’exclusió social afectats per la pandèmia del coronavirus.

En aquest pla participen 14 hospitals Quirónsalud, de nou territoris de l’Estat: Madrid, Catalunya, Andalusia, València, Castella-la Manxa, Extremadura, Aragó, Illes Balears i Canàries.

Alguns centres, com l’Hospital General de Villalba, l’Hospital Universitari Rei Joan Carles de Móstoles o l’Hospital Quirónsalud de Toledo, ja han començat a repartir menús en menjadors socials de les seves respectives localitats, en col·laboració amb les institucions civils locals, com Protecció civil, o organitzacions sense ànim de lucre, com Càritas, Creu Roja o parròquies locals.

El ‘Pla Menús per a Menjadors Socials’ és una de les moltes iniciatives posades en marxa per la Fundació Quirónsalud per a ajudar a la societat en aquests moments tan difícils i preveu repartir 400 menús diaris durant el mes de juny, el que suma un total de 14.000 menús, aproximadament.

Sota aquesta mateixa filosofia, tal com va explicar la fundació, també s’emmarquen les accions desplegades en el ‘Portal del Voluntari’ de la Fundació Quirónsalud, com donar suport i realitzar seguiment telefònic a més de 30.000 persones majors de 75 anys que són a les seves cases; o la posada en marxa de diferents iniciatives impulsades al costat d’empreses i associacions amb diferents finalitats socials, amb l’objectiu de captar fons destinats a cobrir diferents necessitats com garantir l’alimentació de col·lectius amb dificultats econòmiques.

La Fundació Quirónsalud ha ofert també suport al seu personal sanitari, “l’esforç i l’entrega dels quals han estat encomiables davant l’emergència sanitària del coronavirus”, va destacar l’entitat.

Així, ha prestat assistència psicosocial a través de ‘Creu Roja Respon’ amb la finalitat d’ajudar-los a fer front a les emocions i situacions límit viscudes durant la pandèmia. O també mitjançant acords aconseguits amb altres empreses, com Carrefour o Supermercats El Corte Inglés, perquè poguessin fer la compra a través d’un canal ràpid de comandes i lliurament, alliberant-los així de certes tasques de la llar en estar la gran part del temps prestant els seus serveis a l’hospital.

“Aquestes iniciatives se sumen als molts esforços que també ha realitzat el Grup Quirónsalud als hospitals per a combatre aquesta pandèmia, on, entre d’altres coses, ja ha lliurat als familiars de pacients ingressats més de 40.000 menjars”, conclou el comunicat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa