Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La fuita de la Diagonal ha fet perdre l’aigua equivalent a una piscina olímpica
  • CA

Una espectacular fuita d’aigua ha sorprès aquest dimarts als vianants a la cruïlla de Diagonal amb Passeig Sant Joan. Les obres municipals per instal·lar un nou col·lector sota l’avinguda han perforat una canonada accidentalment i han provocat un potent raig vertical de diversos metres d’alçada. Tot i que la companyia subministradora ha tancat el flux de la canalització de seguida, l’error de la maquinària ha fet que en pocs segons s’hagin perdut milers de litres d’aigua.

Segons ha confirmat Aigües de Barcelona a aquest diari, l’incident ha fet perdre 2.250 m3 d’aigua aproximadament, gairebé una piscina olímpica (2.500 m3). Cap client ha resultat afectat, però no s’ha pogut evitar el malbaratament d’un bé essencial com és l’aigua.

No és la primera fuita d’aigua accidental a causa d’obres públiques a la ciutat, tot el contrari. Fa pocs dies n’hi havia una altra també molt vistosa a la Sagrera, arran de la reurbanització del carrer Berenguer de Palou. Cada avaria d’aquest tipus genera pèrdues d’aigua i despeses de reparació, el que es coneix com a costos associats.

Segons dades de la companyia, el 2019 –l’últim any estàndard, perquè el 2020 es van fer moltes menys obres a causa de la pandèmia– hi va haver de mitjana més d’un accident al dia provocat per obres de tercers. I això va generar uns costos associats de 587.706 euros en un sol any, és a dir, més de 1.600 euros diaris.

La gestió de les canonades i el clavegueram ha canviat de mans en els darrers anys. La societat municipal Barcelona Cicle de l’Aigua, SA (BCASA) va absorbir tota la prestació de serveis del cicle de l’aigua el gener de 2014, després d’anys de gestió público-privada a través de Clavegueram de Barcelona, S.A (CLABSA). Fonts del sector lamenten que s’ha reduït el control efectiu de les obres que afecten infraestructures hídriques després d’internalitzar el servei.

Més notícies
Espectacular fuita d'aigua a les obres del col·lector de la Diagonal / Twitter
VÍDEO | Espectacular fuita d’aigua a les obres del col·lector de la Diagonal
Notícia: VÍDEO | Espectacular fuita d’aigua a les obres del col·lector de la Diagonal
Comparteix
Els equips tècnics treballen en la reparació d'una canonada perforada
Fuita d'aigua a la Sagrera / @AlimentsSagrera
VÍDEO | Una gran fuita d’aigua inunda un carrer
Notícia: VÍDEO | Una gran fuita d’aigua inunda un carrer
Comparteix
Ha estat provocada per unes obres i estarà arreglada aquesta matinada

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa