Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La francesa desapareguda que va incendiar un cotxe al Paral·lel amb una bengala marina
  • CA

La història invesersemblant d’una francesa de 23 anys durant aquesta setmana a Barcelona podria desafiar el guió de qualsevol pel·lícula tronada. Tot semblava que havia començat ahir, quan es va denunciar la desaparició d’aquesta jove. Fins i tot la Guàrdia Civil havia emès un comunicat internacional per ajudar a trobar-la. Però la veritat era que la relació entre un cos de seguretat barceloní i la noia s’havia iniciat dos dies abans. Concretament, dilluns al matí, quan els Mossos d’Esquadra van trobar-se un cotxe en flames al Paral·lel i una jove amb un gos sortint de dins. Així ho ha desvelat El Periódico i han confirmat fonts policials al TOT Barcelona.

Fonts dels Mossos d’Esquadra expliquen que a dos quarts de deu del dilluns, quan es van aproximar a la noia es van trobar que donava missatges incoherents. Mentrestant, el cotxe cremava com a conseqüència d’haver engegat unes bengales d’ús marítim, com la que es gasten per demanar ajuda a una illa deserta. Com hi havia foc i fum, es va aprofitar la presència fortuita d’un camió cisterna amb aigua que passava per la zona per apagar l’incendi.

La jove, quan tot es va calmar, va assegurar que el cotxe era d’un amic seu i va arribar a ensenyar un carnet de l’home. Els agents van comprovar les dades del cotxe i van contactar-ne el propietari, que va apropar-se al lloc dels fets. Allà va confirmar que no sabia qui era aquella dona. De fet, ni tan sols la noia no va reconéixer l’amo del vehicle. L’home, per la seva part, va resoldre ràpidament un dels misteris que planaven sobre el cas en un primer moment: les bengales marítimes eren seves i les guardava al vehicle.

Els agents van comprovar que el cotxe tenia marques d’haver estat forçat i van detenir la noia com a presumpta autora del furt de vehicle. Ella va donar-los un nom i un cognom i va prestar declaració. Fonts policials detallen que quan la tenien sota custòdia, però, van veure com la noia patia un brot psicòtic i van traslladar-la immediatament a l’Hospital Clínic. En entendre la situació de la jove, a més, van deixar la detenció sense efectes. Des de llavors, la noia havia estat ingressada de manera permanent per rebre atenció psiquiàtrica.

Aquests fets, però, eren completament desconeguts per la seva família i els seus coneguts. Per això, des de la plataforma SOS Desaprecidos i des de la Benémerita es va enviar un anunci públic per trobar la noia, ahir. Als registres no constava com a detinguda ni ingressada perquè va donar un cognom fals als agents de la policia catalana.

Tanmateix, una trucada d’un mitjà de comunicació ho canviaria tot. En veure la crida, una periodista va demanar als Mossos d’Esquadra si els constava una denúncia de la desaparició. La policia catalana va comprovar els fitxers, van veure que no, però va advertir que sí constava a un aplicatiu al que tenen accés l’avís com a desapareguda a l’espai Schengen. En veure-ho estrany, des de les oficines de la policia catalana es van començar a moure fils per intentar aclarir la situació fins que, finalment, una agent dels Mossos va detectar que la imatge de la noia que es compartia a les xarxes corresponia a la mateixa de la jove que havien trobar dilluns al Paral·lel, amb un gos i al costat d’un cotxe incendiat per una bengala. Així doncs, s’ha aconseguit localtizar la dona i s’ha donat per acabada una desaparició que, de fet, mai no ho havia estat del tot.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa